Autostrada A7, Focșani – Adjud, pe repede înainte! Lucrări de diagnostic arheologic în zona Adjud

Construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de Muntenia este un proiect așteptat de mulți ani, proiect susținut cu fervoare de președintele CJ Vrancea,  Cătălin Dumitru Toma, și ministrul Ion Ștefan. Autostrada A7 este absolut necesară pentru dezvoltarea regiunii, dar va absorbi și foarte mult din traficul aglomerat înregistrat pe drumul european E85, cunoscută ca artera cu foarte multe accidente rutiere. Unul din pașii premergători construirii autostrăzii este acela de diagnostic arheologic în vederea marcării locurilor unde s-ar putea găsi vestigii ale trecutului istoric în zona viitoarei autostrăzi.  Diagnosticul  are ca  principale  obiective  evaluarea  potențialului  arheologic, detectarea existenței unor situri arheologice necunoscute anterior, determinarea gradului în  care  vor  fi  afectate  de  proiectul  de  investiții,  caracterizarea  lor  în  funcție  de  context, cronologie,  stadiu  de  conservare. Rezultatele  permit  stabilirea  unei  strategii  și  propunerea unor  măsuri  atunci  când  există  riscul  ca  intervențiile  asupra  solului  să  aducă  distrugeri patrimoniului.

O astfel de investigație a avut loc astăzi la Adjud, în prezența specialiștilor, a ministrului lucrărilor publice, Ion Ștefan, și a primarului liberal Florin Nechifor. „Moldova este o prioritate pentru Guvernul Orban și pentru mine, ministru din Vrancea, în mod special. Săptămână de săptămână particip la ședințele de lucru de la Ministerul Transporturilor, tocmai pentru a putea găsi soluțiile cele mai rapide și cele mai bune ca lucrările la autostradă să înceapă cât mai repede”, declara la începutul lunii septembrie ministrul liberal.

Citește și:   Comuna Dumitrești anunță semnarea contractului pentru proiectul „Reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii publice – Liceul Teoretic ”Grigore Gheba”, Comuna Dumitrești, județul Vrancea”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.