Microbuzele școlare vizate de o razie a poliției rutiere

Polițiștii vrânceni au continuat activitățile de informare și instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și a regulilor de circulaţie, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră.

 

În perioada 22-23 octombrie a.c., polițiștii rutieri și cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat sesiuni de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi către unitățile de învățământ.

Astfel, în cadrul activităților au fost verificate 47 de autovehicule destinate transportului școlar privind documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Totodată, activitățile de control în trafic au vizat verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, fiind desfășurate pe raza localităților Odobești, Cotești, Vidra, Panciu și Golești.

De asemenea, polițiștii  au pus accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, au discutat despre conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, obligativitatea purtării centurii de siguranţă şi despre evenimentele rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de autovehicule destinate transportului şcolar.

Polițiștii vor continua activitățile informativ-preventive, pe mai multe paliere, pentru asigurarea unui climat optim și de siguranță pentru elevi, părinți și cadre didactice.

 

Citește și:   STRIGĂT DE AJUTOR! 20 de familii din Focșani au rămas fără gaze de sărbători! ”Facem Paștele la lumânare pentru că unii profită pe timp de criză!”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.