La Focșani, dacă votezi cu USR duci voturile către PSD! Primarul Misăilă (PSD) către Alexandra Tătaru (USR): ”Bună ziua, doamna viceprimar!” Traseistul Dan Nichita, angajat în Guvernele PSD de mai multe ori, face jocurile în USR Vrancea!

FOTO: Administrația PSD a aprobat corturile USR în Focșani, de mai multe ori, în ultimii ani. Semn al unei foarte bune colaborări!

Candidatul PSD la funcția de primar Cristi Misăilă s-a ”scăpat” luni, 17 august, în fața Primăriei Focșani, spunându-i pe un ton relativ scăzut, pentru a nu fi auzit, Alexandrei Tătaru (locul 1 pe lista USR la Consiliul Local Focșani): ”Bună ziua, doamna viceprimar!

Salutul său a fost auzit de câțiva jurnaliști, dar și de câțiva membri PNL aflați lângă sediul Laris, vizavi de instituția Primăriei, aceștia fiind prezenți la depunerea dosarelor candidatului PNL la funcția de primar, ministrul Ion Ștefan.

În urmă cu mai bine de doi ani, Cristi Misăilă îi spunea cam același lucru Alexandrei Tătaru (foto dreapta), chiar în Consiliul Local, semn al unei afinități între ei,  aceasta având reacții protectoare de multe ori, ca ziaristă și nu numai, la adresa primarului PSD, deși critica starea jalnică a orașului.

UPDATE (reacție Nicu Tănase, președinte PNL Focșani): ”Corina Atanasiu de la USR va direcționa voturile din Focșani către candidatul PSD la Primărie!

Ca reacție în urma evenimentelor din ultimele săptămâni și după ce am văzut transcripturile apărute în spațiul public între cei de la USR Focșani și Dan Nichita, pot afirma public că am văzut clar direcția pe care USR Focșani a ales-o. Au bătut palma cu PSD si Oprisan si si au negociat posturi cu mai marii de la Bucuresti. Inca o data, Dan Nichita ne-a aratat ca el conduce organizatia municipala si taie si spanzura in partid. Candidatul lor la Primaria Focsani este o marioneta care va directiona voturile catre PSD. Electoratul trebuie sa inteleaga ca USR Focsani este o anexa a PSD-ului”, a precizat Nicu Tănase. Argumentul său este logic în sensul că neavând cum câștiga funcția de primar, candidata USR va rupe din voturile PNL, avantajând PSD-ul!

Lucrurile se așează, se pare, între PSD și USR-istele de la Focșani, având în vedere faptul că USR-ista Corina Atanasiu nu a vrut să facă o alianță cu PNL împotriva PSD, refuzând propunerea lui Ion Ștefan, iar Alexandra Tătaru este pregătită, iată, de PSD să fie nominalizată la funcția de viceprimar. Dacă nu ar fi așa, în secunda doi Tătaru ar fi trebuit să iasă public și să spună că refuză o alianță cu PSD-ul! Dar nu a făcut asta, ba chiar a zâmbit! Străin de mișcări nu este deloc și vicepreședintele USR Vrancea, Dan Nichita (foto), despre care vom vorbi mai jos.

Blatul politic dintre PSD și USR pentru Primăria Focșani devine din ce în ce mai evident și a fost remarcat de sute pe oameni și comentatori politici pe rețelele de socializare în ultimele zile.

În spatele mișcărilor politice făcute de Corina Atanasiu (foto stânga) și Alexandra Tătaru se află politicianul traseist Dan Nichita, cel care a trecut pe la vreo șase partide după 1989, începând cu PNȚCD și terminând, iată, cu USR.

Dan Nichita a ocupat funcții în mai multe structuri guvernamentale pe vremea pe PSD-ului, ani la rând, astfel că nu e de mirare eventualul aranjament dintre PSD și USR la nivelul candidaturii la funcția de primar.

Mai mult, în urmă cu două zile, în spațiul public au apărut capturi după o posibilă conversație pe grupul de WhatsApp al USR, în care Dar Nichita ar arăta că el face jocurile subterane dintre PSD și USR și că nu este străin de combinațiile puse la cale de oamenii USR, în sensul susținerii din umbră a candidatului PSD la Primăria Focșani, Cristi Misăilă.

Dan Nichita, în 2019: ”Aș vrea pe termen mai lung să se poată creiona o colaborare sau chiar alianță politică prin care PSD să fie trimis în opoziție după 30 de ani. În 2008 s-a ratat asta din cauza unor orgolii personale sau, cine știe, interese de culise…” (iată acum.. ne dăm seama, cum e faza cu interesele de culise, USR fiind prietenă cu PSD pentru Primăria Focșani).

Să ne reamintim că USR a beneficiat anul trecut de corturi de semnături/campanie instalate în Focșani (în cartierul Sud, dar și la Gară), cu acceptul administrației PSD condusă de Misăilă, semn că între USR și PSD există o simpatie locală!

În mod normal, dacă lucrurile nu stau așa, Corina Atanasiu, candidat USR la Primăria Focșani și Alexandra Tătaru, candidat USR la Consiliul Local Focșani (pe poziția 1 pe listă) ar trebui să iasă în conferință de presă și să declare public dacă sunt adversare ale PSD sau fac jocurile acestuia urmând să realizeze o alianță după alegerile din 27 septembrie! (Cristian AUGUSTIN)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.