NU E GLUMĂ! Sfânta Corona a existat cu adevărat! Moaștele sfântei se află chiar în inima pandemiei de coronavirus, în regiunea Venetto din Italia!

Sfânta Corona a existat cu adevărat! Este considerată păzitoare împotriva pandemiilor! Ea este cinstită potrivit calendarului catolic în 14 mai alături de Sf. Victor. Este în rândul sfinților cinstiți și în Biserica Ortodoxă, deoarece este dinainte de marea schismă. Moaștele celor doi se află, culmea, chiar în inima pandemiei de coronavirus, într-o bisericuță din satul Anzu, în regiunea Venetto, Italia.

Sfânta Corona a trăit în Siria de astăzi sub ocupație romană și a murit în timpul împăratului Marcus Aurelius în anul 170 d.h la doar 16 ani, fiind torturată de soldații romani pentru că a mărturisit credința creștină. Moaștele celor doi au fost transportate din Siria prin Cipru până în Italia, în Veneția, Miesna iar apoi au fost aduse în Anzu. Cercetării italieni de la Universitatea din Padova au confirmat provienenta orientală a moaștelor și perioada în care sfinții au murit. Sfânta Corona este ocrotitoarea celor atinși de pandemii. (Gabriel M.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.