FALSURI pe listele lui Misăilă? Poliția a intrat pe fir în chestiunea listelor de semnături suspecte ale candidatului preferat de Oprișan!

În urma consultării listelor de semnături de susținere ale candidatului PSD la funcția de primar al Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, în vederea alegerilor locale din 27.09.2020, reprezentanții PNL Vrancea au anunțat că au constatat mai multe aspecte ce indică posibile mari nereguli produse la întocmirea listelor. În urma sesizării Poliției pe această temă, oamenii legii vor verifica astăzi aspectele semnalate, conform procedurilor de urgență din perioada preelectorală.

Sunt 90 de semnături, pe liste întocmite de una și aceeași persoană, și care par a fi suspecte de falsificare, deoarece semnăturile din dreptul cetățenilor care, teoretic, au iscălit în respectivele rubrici au mari similitudini (în sensul că par a fi opera unei singure persoane, mai exact a persoanei care a întocmit listele în cauză). Facem precizarea că Partidul Național Liberal este înregistrat ca operator de date cu caracter personal și că situația de mai sus a fost observată după consultarea a doar 40 de liste (400 de semnături) din cele 311 liste (3109 semnături în total adunate de candidatul PSD, domnul Cristi Valentin Misăilă. Nu este exclus să mai existe și alte liste întocmite de aceeași persoană, având în vedere că reprezentanților PNL nu li s-a permis să consulte toate cele 311 liste”, s-a arătat într-o conferință de presă derulată astăzi la sediul PNL.

Față de cele prezentate s-a solicitat cercetarea aspectelor semnalate pentru a vedea dacă se confirmă ”bănuiala legitimă pe care o avem în sensul comiterii unei infracțiuni de fals în înscrisuri și uz de fals”, se mai arată în sesizarea PNL Focșani semnată de președintele PNL Focșani Nicu Tănase (foto).

FOTO CAPTURĂ: Posibilele nereguli au fost depistate la BEC Focșani, birou care este condus de judecătoarele Arhip (președinte) și Trofin (locțiitor).

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.