VAL DE CRITICI la adresa Corinei Atanasiu (USR Focșani) după ce aceasta a refuzat să facă alianță cu PNL împotriva PSD-ului, la Focșani! ”Faceți jocurile lui Oprișan” și ”Pute a blat cu PSD” sunt două din reacțiile oamenilor.

Am negociat mai mult de o lună, nu am ajuns la un acord rezonabil și în cazul Focșaniului” a fost răspunsul Corinei Atanasiu, cea care va candida la Primăria Focșani din partea USR, urmare a criticilor care i-au fost aduse pe FB în legătură cu faptul că nu a fost de acord să facă o alianță cu PNL (posibil și cu alte formațiuni) pentru a-l pune în dificultate pe candidatul PSD la Primăria Focșani, Cristi Valentin Misăilă.

Pe de altă parte, USR Vrancea, prin președintele Mihăiță Lepădatu și PLUS Vrancea, prin președintele Radu Țigănuș, au găsit înțelepciunea să facă o alianță anti-Oprișan la Consiliul Județean, pentru a scăpa județul de baroniada PSD, candidatul USR-PLUS,Liviu Mălureanu retrăgându-se și susținându-l pe Cătălin Dumitru Toma, senator și președinte PNL Vrancea.

FOTO: Scopul declarat de Corina Atanasiu, acela de a se forma o alianță, a fost unul doar declarativ, până la urmă:

C. Atanasiu: ”Intrăm în era anti-Oprișan..” Fals, doamna Corina! Alții intră în era anti-Oprișan. Dvs. ați ales să nu faceți alianță anti-PSD la Focșani. Iar PSD înseamnă Oprișan în Vrancea!

Atanasiu este acuzată că face jocurile PSD-ului în Vrancea prin refuzul ei de a face o alianță, mai ales că nu are nicio șansă să câștige alegerile din 27 septembrie. Anul trecut, USR Vrancea a fost pe locul 31 la nivel național la alegerile europarlamentare, Focșaniul nefiind un oraș de anvergura unuia de tip universitar, în care USR să aibă șanse reale.

Tot pe rețeaua de socializare FB au existat voci care au sugerat că Atanasiu ar fi avut beneficii materiale de pe urma colaborării din anii precedenți cu Primăria Focșani condusă de Misăilă. Corina Atanasiu a negat obținerea de avantaje materiale (detalii la finele articolului), susținând că a colaborat cu Primăria în mod voluntar, fără a primi ceva la schimb. Iată criticile care i s-au adus pe FB:

Citește și:   Zilele Muzeului Vrancei, ediția a III-a

Ediție de Vrancea a întrebat-o pe Coria Atanasiu ce sume a primit (dacă a primit) în urma implicării în GAL-ul (Grup de Acțiue Locală) de la Focșani la care făcut referire pe Facebook, dar și dacă a încasat vreo sumă de bani ca urmare a activităților privind atragerea de fonduri europene de care a făcut vorbire. Răspunsul candidatei USR a fost următorul: ”Răspunsul cu privire la banii încasați de la Primăria Focșani este scurt, simplu, fără echivoc: 0 lei. Am lucrat voluntar pentru ca focșănenii să nu piardă milioane de Euro, ceea ce s-ar fi întâmplat fără intervenția mea tehnică. Vă invit de asemenea să verificați informația și prin consultarea contractelor publice”, ulterior adăugând că nu a lucrat prin vreo ”entitate, fiind un act voluntar, care nu a făcut obiectul unui contract”.  (Cristi IRIMIA)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.