JEG ȘI MUCEGAI la Spitalul Județean Focșani. Mîndrilă este ”DESFIINȚAT” de noua conducere. Medicamente și materiale sanitare ținute în igrasie la subsolul unității spitalicești!

Fosta conducere a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani reprezentată de managerul Constantin Mîndrilă nu ascunde gunoiul sub preș, ci în subsolul clădirii! Preocupat să vorbească despre investiții, renovări și modernizări doar acolo unde se pot vedea de către cei mai mulți dintre pacienți, domnul Mîndrilă ”uită” cum arată chiar subsolul pavilionului central, unde igrasia și dezordinea sunt la ele acasă. Oare sunt lucruri care i-au scăpat atenției domnului Mîndrilă sau este vorba despre altă motivație când vorbim despre medicamente și materiale sanitare DESTINATE tratării pacienților dializați depozitate la subsol, în cutii mucegăite și în spații pline de igrasie?

Oare zgomotul apei de la instalațiile sanitare defecte și mirosul irespirabil din aceste spații nu au impresionat grija domnului manager ”moralist” Mîndrilă Constantin? Oare pe atunci nu era atât de preocupat de soarta pacienților care ar putea primi medicamente care nu aveau ce căuta în acele spații? Sau nu voia să știe ori nu avea voie să știe pentru că nu trebuia să deranjeze? Iar aceste degradări este evident că nu s-au produs în ultimele două luni de când dânsul nu se mai ocupă de conducerea spitalului!

Îngrijorat de soarta medicilor care și-au exprimat intenția de a pleca din spital, același manager suspendat ”uită” să menționeze că cel puțin doi dintre medici au făcut solicitări în acest sens din luna februarie, când dumnealui ocupa postul de conducere. Situația gărzilor pe cardiologie și a lipsei medicilor din această specialitate este o problemă veche, despre care același manager suspendat în prezent ”uită” că exista de pe vremea sa și că nu i-a găsit nicio rezolvare concretă. Dacă ar vrea să ajute și ca membru marcant al unui partid din care face parte și primarul municipiului Focșani, managerul suspendat ar putea să o facă prin a sprijini găsirea unor locuințe sociale pentru patru medici care și-au exprimat intenția de a veni la Focșani.

Același manager suspendat ofticat și șeful său de partid țipă din gură de șarpe de grija aparaturii Real Time PCR care a fost cumpărată din banii VRÂNCENILOR, nu cei ai PCR, pardon PSD, pentru spitalul județean. Dincolo de declarații fanteziste și populiste, la care cuplul Oprișan-Mîndrilă se pricepe de minune, VRÂNCENII trebuie să știe adevărul! Care este unul singur! Aparatura a ajuns la spital și instalarea acesteia a început imediat după ce toate echipamentele au ajuns în posesia spitalului. Și nu au fost furate și dosite precum conservele sinistraților în magazia unuia care apoi a fost condamnat penal pentru aceste fapte! Intrucât spitalul are la dispoziție, încă din vremea managerului Mîndrilă, doar un singur spațiu cu destinație de laborator, respectiv cel ocupat de laboratorul BK din secția de Pneumologie, conducerea militară a spitalului, reprezentată de domnul medic colonel Alexandru Keresztes, a decis montarea echipamentului în incinta acestui laborator.

Conducerea actuală a demarat procedura de acreditare a spațiului pentru funcționarea aparatului RT PCR, cumpărat cu banii VRÂNCENILOR și nu ai PSD sau ai președintelui Consiliului Județean Vrancea. În acest timp, conducerea Consiliului Județean Vrancea a cerut punerea la dispoziție a acestui spațiu pentru a începe executarea lucrărilor pe bani europeni.

Bani europeni, și nu cei ai președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, scos în evidență cu fiecare ocazie posibilă de managerul Constantin Mîndrilă! Conducerea spitalului a fost somată chiar de Consiliul Județean să pună mai repede la dispoziție spațiul din cadrul secției de Pneumologie pentru începerea lucrărilor, deși aceeași conducere a CJ își manifestă îngrijorarea pentru faptul că aparatura de testarea RT PCR cumpărată de spital nu a început să lucreze. Preocuparea actualei conduceri a spitalului județean de a pune în funcțiune aparatura de testare pentru depistarea virusului SARS CoV-2 a fost și este permanentă și, deși spitalul nu dispune de spații unde aceasta ar putea fi mutată, a fost găsită o soluție în urma acceptului Direcției de Sănătate Publică de a găzdui acest aparat. Căci, surprizele neplăcute privind lipsa unor documente și a unor autorizații fără de care anumite structuri nu puteau funcționa, continuă! Iar mutarea unei secții întregi nu se poate face de azi pe mâine.

Și mai spuneți că vă pasă de Vrancea și de vrânceni?! Dincolo de politică și de oftica personală, managerul suspendat Constantin Mîndrilă nu realizează că declarațiile sale nu decredibilizează un SRL personal, ci chiar cea mai mare unitate medicală din județul Vrancea, de unde atât el, cât și soția sa își încasează salariile. Domnule Mîndrilă, spitalul nu este SRL-ul dvs, chiar dacă, în perioada în care l-ați condus, v-ați comportat ca și cum ar fi! Și mai lămuriți-vă și ”prietenii” de afaceri pe bani publici că sacul fără fund de la spital s-a închis! Zeci de proceduri de achiziții vor fi analizate în perioada următoare de organele de control competente pentru a le verifica oportunitatea. Aveți emoții, domnule Mîndrilă?

Comunicat primit de la SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SF. PANTELIMON FOCȘANI

Într-o declarație dată agenției de știri AGERPRES, managerul suspendat Mîndrilă spune că obiectele din imagini au fost adunate în magaziile de la subsol special pentru a-i face lui imagine negativă și că subsolul urma să intre în reparații ”în primăvara sau vara acetsui an”. Explicațiile lui Mîndrilă sunt penibile, câtă vreme nu spune și de unde au fost aduse obiectele respective! Din alte magazii cu igrasie? Din alte secții?

A fost nevoie de schimbarea conducerii Spitalului Județean, pentru ca oamenii să afle cât de igienice sunt multe din spațiile spitalului. Și se mai mirau unii că sunt gândaci filmați mai mereu prin spital?

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.