Campania de Primire a Cererilor Unice de Plată: 19.635 fermieri au depus cereri, până în acest moment

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Vrancea informează că, până în acest moment, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2020 au depus cereri de sprijin 19.635 fermieri, reprezentând 91,51% din totalul de 21.457 fermieri care au solicitat subventii în Campania 2019, pentru o suprafaţă de 131.004,76 hectare.

Reamintim fermierilor că 15 iunie 2020 este data limită de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente Campaniei de depunere a Cererilor Unice de Plată 2020, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.89/03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020.

Rugăm fermierii ale căror dosare nu au fost finalizate, să contacteze primăriile de care aparțin pentru eliberarea adeverințelor de la Registrul Agricol și transmiterea acestora on-line către APIA Vrancea. Tot pe această cale, solicităm tuturor fermierilor să raspundă la telefon atunci când sunt contactați de către consilierii APIA Vrancea”, a transmis Dorina Stefan (foto), director executiv APIA Vrancea.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, personalul APIA Vrancea implicat în această campanie a lucrat și în perioada 30.05 – 01.06 și va lucra și în perioadele 06 – 08.06 și 13 – 14.06.2020.

Începând cu data de 15 mai 2020 și până în acest moment, APIA Centrul Județean Vrancea a eliberat 47de adeverințe pentru fermieri în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituțiile financiar-bancare și nebancare. Pentru a veni în sprijinul fermierilor și a respecta în continuare regulile de distanțare socială impuse de pandemia de COVID 19, începând din acest an APIA oferă fermierilor posibilitatea de a solicita eliberarea adeverinței prin mijloace electronice și transmiterea acesteia online către bănci, fără a fi nevoie de prezenta fizică a fermierului la centrul județean sau la bancă.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Inspecția Muncii pune la dispoziția angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL.

Modelul de cerere de eliberare a Adeverinței de înregistrare fermier se găsește postat pe site-ul APIA: www.apia.org.ro, iar lista convențiilor care au fost încheiate până la această dată poate fi consultată la secțiunea convenții, acorduri, protocoale. Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.
APIA reamintește fermierilor că, potrivit OMADR nr. 50/2017 de modificare a OMADR nr.703/2013, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maximum 2%.

APIA a început plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Vrancea, a anunțat că a început plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, pentru cererile de plată depuse în luna aprilie, aferente serviciilor prestate în trimestrul I al anului 2020.

Suma totală autorizată la plată este de 119.940,91 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, solicitanţilor care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Dorina Stefan director executiv APIA Vrancea. (Cr. P.)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.