Consiliul Județean Vrancea va asigura serviciile de transport între Focșani și localitățile limitrofe

Consiliul Județean Vrancea face astăzi, în regim de urgență, demersuri pentru a rezolva problema transportului de persoane pe traseele dintre Focșani și localitățile limitrofe (Răstoaca, Gologanu, Milcovul, Golești, Câmpineanca, Vânători).

Prezenta situație a apărut după ce mai multe firme private de transport persoane au dat în judecată Asociația ”Metropolitan Trans” (alcătuită din Municipiul Focșani și comunele Răstoaca, Gologanu, Câmpineanca, Vânători, Biliești), asociație care asigura serviciile de transport prin intermediul SC Transport Public SA Focșani.

Ieri, Tribunalul Brăila a dat câștig de cauză firmelor private, acestea obținând în instanță suspendarea curselor de călători efectuate de Transport Public SA Focșani. Cetățenii nu trebuie să fie victime ale disputei juridice dintre firmele private și Asociația ”Metropolitan Trans”, de aceea Consiliul Județean Vrancea caută soluții în regim de urgență pentru a asigura continuitatea serviciilor județene de transport.

Ca efect al hotărârii judecătorești, transportul pe rutele menționate la finele comunicatului va fi asigurat, până la soluționarea definitivă a cauzei pe fond, de către operatorii de transport județeni care au asigurat serviciul de transport anterior delegării serviciului public local către SC Transport Public SA Focșani.

În altă ordine de idei, Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Vrancea va monitoriza și controla permanent modul în care operatorii de transport își vor respecta obligațiile față de călători pe traseele respective.

BIROUL DE PRESĂ AL CJ VRANCEA

• Informații de background:

Începând cu data de 13.01.2021, operatorul de transport al ”Asociației Metropolitan Trans”, SC Transport Public SA Focșani, și-a suspendat activitatea de transport public local persoane pe traseele de mai jos (din programul județean de transport):

Citește și:   ”Caracatița” PSD de la CUP Salubritate. Nașul lui Misăilă face parte din Consiliul de Administrație, alături de cumătrul Ralucăi Dan și de un consilier personal al aceluiași Cristi Valentin Misăilă!

030 (Focșani – Vâlcele – Câmpineanca)
038 (Focșani – Milcovul – Gologanu)
072 (Focșani – Mândrești – Răstoaca)
065 (Focșani – Vânători – Jorăști)
067 (Focșani – Mircești – Rădulești
068 (Focșani – Mândrești – Balta Raței)

Măsura a fost dispusă în baza Sentinței civile nr. 1/07.01.2021, pronunțată de Tribunalul Brăila în Dosarul nr. 1530/91/2020, având ca obiect suspendarea Hotărârii Adunării Generale a Asociației ”Metropolitan Trans” nr. 34/01.10.2020 privind aprobarea delegării gestiunii serviciului de transport public operatorului Transport Public SA Focșani.

Părțile în dosarul mai sus menționat sunt: S.C. Genyliz Comex S.R.L., S.C. Nenciu Com S.R.L., S.C. Marexval Trans S.R.L., în calitate de reclamanți, și Asociația ”Metropolitan Trans”, în calitate de pârâtă.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.