Vrancea, locul al 17-lea pe țară raportat la numărul de teste COVID-19 efectuate cu aparatul pus la dispoziția DSP de către Ministerul Sănătății

La trei luni de la primul caz de COVID-19 înregistrat în țara noastră (26 februarie a. c. ), au fost prelucrate la nivel național aproape 500.000 de teste moleculare prin metoda Real Time PCR. Într-un clasament pe județe la numărul de teste efectuate, Vrancea se situează pe un rezonabil loc 17, având înregistrate 4463 de teste (potrivit datelor oficiale raportate până pe 29 mai).

Aceste teste s-au efectuat din 16 aprilie și până pe 29 mai, cu aparatul Real Time PCR pus la dispoziția DSP Vrancea de către Ministerul Sănătății.

Numărul de teste efectuate în Vrancea este unul mediu, supremația clasamentului fiind deținută de București, care a prelucrat și din testele provenite de la populația Regiunii Sud, cu aproximativ 3 milioane de locuitori. Ilfovul are și el peste 20.000. În total, în Macroregiunea 3, care cuprinde regiunea de dezvoltare Sud și București-Ilfov au fost raportate 33 de teste la mia de locuitori. Pe celelalte regiuni de dezvoltare, la mia de locuitori, au fost efectuate, potrivit raportărilor oficiale, 4,7 teste în Sud Vest, 7,6 teste în Sud Est, 15,4 teste în Vest, 19 teste în Nord Est, 22 de teste în Centru și 25 de teste în Nord-Vest.

De precizat că numărul de teste nu corespunde numărului de persoane testate. În medie, pentru o persoană confirmată cu coronavirus se efectuează trei teste. Specialiștii din cadrul DSP Vrancea lucrează în continuare la capacitate maximă, cu stocul de kituri asigurat în permanență. Chiar dacă se constată o curbă descendentă a cazurilor pozitive, acest fapt nu a însemnat o relaxare pentru medicii și asistenții aflați în linia întâi în combaterea răspândirii noului coronavirus COVID-19.

Citește și:   TRAGEDIE. Un copil de 9 ani, inconștient într-o piscină de lângă Focșani. UPDATE: Minorul a fost salvat de medici!

Comunicat primit de la DSP Vrancea

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.