DSP Vrancea procesează zilnic teste la capacitate maximă, folosind kituri primite de la Ministerul Sănătății și o parte din kiturile de la municipalitate. 4345 de teste efectuate din 16 aprilie și până astăzi!

Direcția de Sănătate Publică Vrancea aduce la cunoștința opiniei publice faptul că din data de 16 aprilie 2020 aparatul de testare COVID-19, de tip Real Time PCR, pus la dispoziție de către Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, a funcționat la parametri maximi, efectuându-se zilnic recoltări și testări privind depistarea noului coronavirus.

Janina Lazăr, medic DSP Vrancea
Cătălin Bunghez, director executiv DSP Vrancea

S-au efectuat până în prezent un număr de 4345 de teste (1176 au fost rezultate pozitive, 2915 negative, iar 254 incerte), personalul lucrând la capacitate maximă. Aparatul Real Time PCR a fost utilizat, folosindu-se, în cele mai multe cazuri, kiturile de testare primite de la Ministerul Sănătății, dar și o parte din kiturile primite de la Primăria Focșani. DSP Vrancea a identificat soluții pentru a utiliza kiturile primite de la municipalitate, după ce aceasta nu s-a arătat interesată să răspundă clarificărilor pe care DSP le-a solicitat la un moment dat.

Stocul a fost mereu asigurat, nu au existat sincope, iar în acest context afirmațiile primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, nu se susțin.

De la începutul pandemiei, instituția noastră a fost subiectul criticilor repetate, inclusiv din partea municipalității, care, în circumstanțele actuale, ar fi trebuit să ne susțină, fiind un partener necesar.

Comunicat primit de la DSP Vrancea

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.