EXCLUSIV: Noul premier al României va fi Nicolae Ciucă, fost general al Armatei Române. Florin Cîțu și-a depus astăzi mandatul.

În urmă cu jumătate de oră premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul, astfel că nu a mai intrat la vot în Parlament. Surse din mass-media centrală apropiate de PNL susțin că în această perioadă de criză provocată de noul coronavirus este nevoie de un premier care să gestioneze la maxim situația, astfel că președintele României îl va desemna pe fostul general Nicolae Ciucă drept premier, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc învestirea în Parlament. Mâine, 13 martie, președintele României va avea consultări cu partidele politice, iar la final îl va nominaliza pe Nicolae Ciucă, după cum susține surse din presa centrală.

Un general de armată este văzut ca soluție ideală pentru organizarea țării în contextul noului coronavirus, aceasta este concluzia la care s-a ajuns, avându-se în vedere ultimele evenimente din România.

Nicolae Ionel Ciucă (n. 7 februarie 1967, Plenița, Oltenia, România) este un general român de armată care de la 1 ianuarie 2015 până pe 29 octombrie 2019 a fost Șeful Statului Major General. În data de 28 octombrie 2019 a fost semnat de către Klaus Iohannis, președintele României, decretul de trecere în rezervă al generalului Ciucă, iar pe 4 noiembrie 2019 Nicolae Ciucă a preluat mandatul de ministru în cadrul Ministerului Apărării.Nicolae Ciucă a activat ca militar și la unitățile militare din Focșani. (Cristi IRIMIA)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.