Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) își încetează activitatea electorală pentru a implementa măsuri concrete în sprijinul persoanelor din țară, dar și din diaspora care au nevoie de ajutor în contextul pandemiei de coronavirus.

Copreședintele A.U.R. George Simion a criticat într-o conferință de presă industria pharma, pe care a acuzat-o că a finanțat mulți politicieni și mai ales miniștri ai sănătății. Simion a atras atenția că dacă România ar fi avut capacități proprii de producție în domeniul medical, țara ar fi fost pregătită pentru a face față provocării reprezentate de noul coronavirus.

În același context, vicepreședintele AUR Mihai Rădulescu a prezentat un plan concret de măsuri pentru ca România să facă față crizei medicale și celei economice care se prefigurează. Acestea vizează rechemarea personalului medical aflat la pensie, pentru a suplini lipsa cadrelor medicale, și demararea lucrărilor la 3 spitale modulare, câte unul în fiecare regiune istorică a României.

În viziunea A.U.R. , măsurile economice care ar trebui implementate pentru următoarele 6-9 luni se referă la eeducerea și eliminarea TVA pentru medicamente, alimente și produse de strictă necesitate; suspendarea temporară a contractelor de muncă în industriile cele mai afectate (turism, restaurante, etc.); suspendarea plăților taxelor salariale și a impozitelor pe venit pentru toate companiile care suferă o reducere a activității economice; suspendarea plății utilităților, taxelor și impozitelor, precum și a ratelor pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu sau a celor aflate în carantină; asigurarea lichidității pentru companiile cu capital românesc prin ajutoare financiare de stat.

De asemenea, copreședintele A.U.R. George Simion a propus un program dedicat relocării românilor din străinătate care vor dori să se reîntoarcă în țară și de angajare a lor în lucrări de infrastructură și de reindustrializare a României, pentru refacerea economică după depășirea perioadei de criză cauzate de coronavirus.

„Fac un apel la Guvernul României. Am văzut în aceste zile că totuși avem granițe. Guvernul dacă este suveran, trebuie să aibă grijă de cetățenii români care trăiesc peste hotare. Suntem alături de românii din Italia. Ne punem la dispoziția românilor care au nevoie de ajutor. Ne punem la dispoziția persoanelor aflate în vulnerabilitate. Este important să ne ajutăm unii pe alții, români pe români. Acest sistem care a eșuat în toate felurile în ultimii 30 ani nu o să facă față. Trebuie să ne implicăm și să ne sprijinim unii pe alții. Este un moment pentru solidaritate și pentru unire”, a conchis Simion.

Comunicat primit de la Alianța pentru Unirea Românilor

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.