Liberalii vor să dea lovitura la alegerile locale din iunie! Patronul de la Metale Internațional, Valentin Resmeriță, candidat PNL la Primăria Focșani?

Omul de afaceri Valentin Resmeriță (foto), patronul firmei Metale Internațional, a intrat în cărți pentru o candidatură la funcția de primar al Focșaniului, din partea Partidului Național Liberal Filiala Vrancea. Mutarea este una surprinzătoare, în condițiile în care toți ochii erau ațintiți pe ministrul Ion Ștefan. Resmeriță nu a confirmat sau infirmat, până la închiderea acestei ediții, intenția de a candida din partea PNL, semn că analizează varianta care i s-a propus. Intrarea sa în cursa pentru Primăria Focșani ar putea să dea un impuls și mai mare liberalilor focșăneni, cei care în ultimii 3 ani au dus o luptă la baionetă cu PSD-ul, pe plan local.

Resmeriță ar putea constitui un element-cheie în duelul cu PSD, iar dacă a reușit în afaceri la nivel înalt, fiind extrem de puternic din punct de vedere financiar, atunci acest lucru poate fi un atu în lupta cu orice candidat la Primărie. Mai ales că PSD îl va propune, aproape sigur, tot pe Cristi Misăilă drept candidat, un om care toată viața lui a fost bugetar, a depins de salariul de la stat primit din taxele și impozitele oamenilor, ba chiar a avut și locuință ANL în primul an de mandat ca primar. Un candidat cu o forță financiară redutabilă, așa cum este Valentin Resmeriță, nu va deveni primar pentru cei 2.000 de euro lunar salariu, în condițiile în care averea sa este una uriașă.

PNL Vrancea demonstrează, dacă-i va reuși această mutare, că este un partid deschis, un partid care se înnoiește permanent cu oameni din toate structurile sociale. De altfel, în ultimii ani organizația Focșani a PNL a cunoscut o expansiune extraordinară, în urma unor multiple acțiuni în tot orașul. Adeziunile pentru PNL au crescut exponențial, de la simpli muncitori, până la profesori, mici întreprinzători, ingineri și, iată, posibil, un om de afaceri de succes. Nu întâmplător PNL a bătut PSD anul trecut, în Vrancea, la toate alegerile”, a precizat un sociolog din București apropiat de PNL, sociolog care a urmărit mișcările politice din toată Moldova, în 2019.

Valentin Resmeriță a achiziționat relativ recent și pachetul majoritar de acțiuni al firmei General Construct, după 20 de ani de activitate ca asociat unic al firmei Metale Internațional. Pe locul în care General Construct a avut construcțiile pentru derularea activităților Valentin Resmeriță vrea să construiască un cartier de blocuri moderne cu toate utilitățile și facilitățile, conform unor declarații făcute anul trecut. (Teodor PETRICEANU)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.