Primăria Adjud, la un clic distanță, pe CONECTX.net

Primăria Municipiului Adjud este prima și, până la această dată, și singura administrație publică din județul Vrancea care a pășit cu încredere în era digitalizării!

Cu ajutorul unei conexiuni la internet și a câtorva clickuri, contribuabilii adjudeni pot efectua toate operațiunile necesare depunerii și obținerii actelor emise de administrația locală!

Începând cu luna noiembrie 2021, funcționarii din cadrul instituției creează, înregistrează și transmit documente și acte operate exclusiv prin platforma de digitalizare CONECTX.net, creată de coordonatorul GHIȘEUL.ro și lansată pe piață în aprilie 2020. Cei 92 de angajați ai Primăriei Adjud beneficiază de semnături electronice/certificate digitale calificate, asimilate înscrisurilor autentice.

✅Pentru o gestionare facilă, rapidă și sigură, documentele circulă în interiorul instituției, cu unele mici excepții, exclusiv prin platforma de digitalizare CONECTX.net și pot fi transmise către cetățeni atât fizic – prin Registratură – cât și electronic, prin intermediul emailului, în funcție de modul de comunicare preferat de deponent.

Digitalizarea proceselor administrative nu a fost o sarcină ușoară pentru funcționarii din cadrul instituției, mai ales că vorbim despre o schimbare de paradigmă în administrația publică în ceea ce privește trecerea la operarea documentelor electronice și transmiterea acestora printr-un flux intern digital. Doresc să le mulțumesc colegilor funcționari pentru că au înțeles că acesta este viitorul în administrație și că transformarea digitală a unei instituției în care lucrezi contribuie atât la evoluția ta profesională și la dezvoltarea unor noi aptitudini cât și la dezvoltarea municipiului Adjud, prin eficientizarea administrației publice”, susține Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud.

✅Utilizarea platformei digitale are ca obiectiv principal sprijinirea funcționarilor publici în demersul acestora de a asigura servicii publice de calitate, transparente, dar și câștigarea și menținerea încrederii cetățenilor în integritatea, imparțialitatea și eficacitatea instituțiilor publice.

Dintre beneficiile digitalizării sectorului public, mai amintim:

✔️Transparentizarea procesului administrativ;

✔️Reducerea intervalului dintre momentul depunerii oricărui document la registratura fizică și momentul în care acesta ajunge pe biroul funcționarului public de la cca. 24 de ore, la mai puțin de 5 minute;
✔️Eliminarea timpului necesar deplasării unui funcționar între cele trei sedii ale instituției, pentru colectarea de semnături pe documente;
✔️Înlesnirea stabilirii unor proceduri de lucru, inclusiv a celor de înregistrare a documentelor, în conformitate cu reglementările în vigoare și posibilitatea transmiterii electronice a tuturor actelor emise către persoane fizice, juridice sau instituții din țară sau străinătate fie prin intermediul unei adrese de email fie direct în contul acestora creat pe platforma de digitalizare;
✔️Reducerea riscurilor de corupție generate de interacțiunea directă cu funcționarii publici;
✔️Reducerea consistentă a cheltuielilor de imprimare a documentelor și utilizarea eficientă a resurselor materiale (scăderea considerabilă a volumului de hârtie A4 achiziționat și a consumabilelor pentru multifuncționale).

Digitalizarea serviciilor publice reprezintă, în definitiv, o resetare a mentalității, a modului de a percepe administrația publică pe care toți cei implicați în acest proces – funcționari și contribuabili, în egală măsură – va trebui să o metabolizăm, mai devreme sau mai târziu. Urmând exemplul primăriilor de municipii mari din țară dar și a orașelor europene, ne-am asumat această schimbare avantajoasă pentru toate părțile implicate – cetățeni și funcționari publici, a mai adăugat edilul.

ℹ️Prin autentificarea pe platforma CONECTX.net, persoanele fizice și juridice din municipiul Adjud beneficiază de un ecosistem digital ce oferă multiple instrumente: identități electronice, posibilitatea achiziționării direct din platformă a unei semnături digitale tip cloud, declarații și cereri precompletate, chat certificat, posibilitatea partajării ecranelor cu funcționarii din cadrul instituției, posibilitatea organizării de audio/video conferințe, posibilitatea creării unei arhive electronice a documentelor procesate, instrument de semnare digitală a documentelor din afara sistemului și multe alte beneficii pe care vă invităm să le descoperim împreună!

Interacțiunea utilizatorului cu platforma de digitalizare CONECTX.net este una ușoară, aceasta putând fi accesată atât de pe desktop cât și de pe orice alt dispozitiv mobil.

ℹ️Pentru crearea unui cont pe platformă, este suficient să accesați siteul adjud.ro și să selectați secțiunea ”Cereri și declarații online” (sau direct CONECTX.net), și apoi să urmați pașii descriși în următorul clip – https://bit.ly/3ryPQug. După aceste operațiuni, contul dumneavoastră va fi validat de către unul dintre funcționarii publici înscriși în sistem.

ℹ️În mediul online, asumarea răspunderii pe un înscris se face nu cu semnătura olografă – așa cum se procedează în mediul fizic, ci cu ajutorul semnăturii electronice/certificatului digital calificat. Acest tip de semnătură este obligatorie în cazul solicitărilor semnate de către reprezentanții persoanelor juridice dar și în cazul unora dintre solicitările transmise de persoanele fizice.

ℹ️Fiind stocată în cloud și nu pe servere fizice, platforma permite utilizarea exclusivă a semnăturilor electronice/certificatelor digitale calificate tip cloud.

ℹ️Semnătura electronică/certificatul calificat tip cloud se poate achiziționa direct din contul CONECTX.net (Profil/Certificate digitale/Cumpără certificat) și costă 24 lei pentru 24 de ore sau 118lei pentru un an sau de la oricare furnizor de semnături electronice tip cloud prezent pe piață (inclusiv cea externă). După achiziționare, certificatul va trebui setat pe platforma furnizorilor de semnătură și apoi sincronizat pe platforma CONECTX.net.

Digitalizarea serviciilor publice ale Municipiului Adjud a fost implementată la nivelul întregii instituții de Compartimentul Comunicare, Protecția Datelor cu Caracter Persoal și I.T. la inițiativa primarului municipiului , Florin Nechifor. (I. L.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.