Cultură și spiritualitate în Vrancea arhaică”, eveniment cultural-artistic la Sala Balada, mâine de la orele 17.00

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului si Vrancei organizează în data de 22 februarie 2020, ora 17:00, la Sala „Balada” din municipiul Focșani, evenimentul cultural-artistic intitulat „Cultură și spiritualitate în Vrancea arhaică”, eveniment la care va fi prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Manifestarea CULTURAL – ARTISTICĂ este ocazionată de Moșii de iarnă și cuprinde lansarea a două volume despre literatura populară și spiritualitatea tradițională din Vrancea arhaică, respectiv volumele “Literatura populară. Nereju, Vrancea” și “Spiritualitatea tradițională românească în epoca interbelică”, dar si o expoziție grafică, precum si un moment sustinut de etnologul din Chișinău, cercetător dr. Varvara Buzilă, despre pâine ca “aliment și simbol, experiență a sacrului

Vor fi invitate personalități ale vieții culturale locale și naționale: etnograful dr. Ion Cherciu, cercetător în cadrul Institutului de Etnografie și Folclor “Constantin Brăiloiu” din cadrul Academiei Române, artistul plastic Virginia Georgescu-Hossu, antropologul Gheorghiță Geană, profesor doctor universitar în cadrul Universității din București și cercetător științific în cadrul Institului de Antropolgie “Francisc I. Rainer” al Academiei Române.

Evenimentul beneficiază de concursul artistic al doamnei Maria Murgoci, director al Ansamblului folcloric „Țara Vrancei”.

Manifestarea culturală este realizată în parteneriat cu Șezătoarea Basarabia, Șezătoarea Bucuresti, Șezătoarea Focșani și Asociația “Platforma civică Împreună” în cadrul proiectului național “România își prețuiește tradițiile”, iar la Focșani se derulează sub înaltul patronaj al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei numără până în prezent 8000 de membre și desfășoară nenumărate activități culturale, educaționale și social – filantropice. Asociația Femeilor Ortodoxe – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei este continuatoarea formei de organizare a femeilor ortodoxe de pe aceeași rază teritorială a județelor Buzău și Vrancea, din perioada 1927-1948, cunoscută atunci sub denumirea Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor din România – Filiala Buzău, înființată în anul 1927 de ierarhul locului din acea vreme, Episcopul Ghenadie Niculescu. (M. G.)

Citește și:   Premierul României, Nicolae Ciucă: „Partidul Național Liberal își păstrează angajamentele față de români”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.