Administrator de firmă, trimis în judecată pentru dare de mită

La data de 31 ianuarie 2020, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a administratorului unei societăți comerciale pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 29.10.2018, inculpatul a oferit suma de 5.000 lei unui ofițer din cadrul Penitenciarului Focșani, solicitându-i să nu-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu în legătură cu derularea unui contract de locațiune din anul 2018 pentru funcționarea unui punct de lucru comercial în incinta penitenciarului. Practic, ofițerul de penitenciar ar fi trebuit să-l avantajeze prin aprobarea majorării prețurilor produselor pe care societatea administrată de inculpat le comercializa prin intermediul magazinului.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț formulat la nivel Serviciului Județean Vrancea, denunț ce a fost înaintat spre competentă soluționare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

În instrumentarea cauzei, procurorul a fost sprijinit de ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Vrancea.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.