Șezătoare culturală despre ia vrâncenească

Asociația Femeilor din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei vă invită duminică, 2 februarie 2020, de la ora 16,00 , la o Șezătoare culturală despre ia vrâncenească, ce va avea loc la Biserica “Înălțarea Domnului “ din Sud. Invitatul evenimentului este etnograful Cherciu Ion, cercetător științific în cadrul Institutului de Studii Etnografice “Constantin Brăiloiu” din cadrul Academiei Române.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Șezătoarea Bucuresti și cu Asociatia “Platforma civică Împreună” si are drept scop promovarea activității Șezătorilor vrâncene prin reliefarea rolului important al păstrării motivelor vechi din ia vrâncenească, prin transmiterea întocmai a acestora, dar și prin sprijinirea doamnelor pasionate de această activitate, cu pânză de calitate și fire folosite în mod specific în Vrancea arhaică.

În acest sens este de menționat că in Vrancea există deja Șezători la Focșani, Vidra și Jitia, în cadrul cărora membrele acestora și-au cusut singure splendide ii cu modele vechi românesti. Evenimentul se va repeta în Buzău și Rm. Sărat, cu specificul iei locale. (M. G.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.