Xenofobie în plenul Consiliului Județean Vrancea. Un nou derapaj al președintelui CJ, Marian Oprișan

Prefectul Județului Vrancea, Gheorghiță Berbece (foto), în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, îi cere lui Oprișan Marian să prezinte scuze public, prin toate canalele mass-media prezente la ședința Consiliului Județean Vrancea din data de 29 ianuarie 2020, al cărui președinte este, ședință în care a folosit expresii cu tentă xenofobă la adresa premierului Ludovic Orban, despre care a spus, în mod peiorativ, că este un „român neaoș”, o trimitere clară, rasistă, la originile maghiare ale primului – ministru.

De asemenea, solicităm autosesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în acest caz și aplicarea unor măsuri drastice, deoarece numitul Oprișan Marian este recidivist în astfel de exprimări. În data de 16 decembrie 2018, în cadrul ședinței C.Ex. a Partidului Social Democrat, ședință transmisă în direct, la oră de maximă audiență de toate televiziunile de știri din România, a declarat: „Fac apel la SRI, SIE, instituțiile de forță, către patrioții din aceste instituții: lăsați ca România în 2019 să aibă un președinte român, care își iubește țara și este bun la suflet.” Mai mult, a preluat acest fragment din discursul său și l-a transformat într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, postare în care reiterează idea xenofobă și rasistă prin care îndeamnă la ură și discriminează apartenența președintelui Klaus Iohannis la minoritatea de origine germană.

Declarațiile la adresa prim-ministrului Ludovic Orban și a președintelui Iohannis, nu au avut nicio legătură cu anumite lucruri făcute de aceștia și au fost doar referiri la etnie, inducând periculoasa idee că orice acțiune întreprinsă de cei doi ar avea în spate motive legate de apartenența etnică.

Citește și:   Senatorul Toma îi cere lui Oprișan să ia din banii alocați festivalului Bachus pentru a cumpăra un aparat pentru testarea la COVID-19

PREFECT Gheorghiță BERBECE

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.