CUP Salubritate a oferit primele reacții legate de turnarea mixturii în fața și lateralul casei directorului Adrian Vulpoiu

CUP Salubritate a trimis redacției Ediție de Vrancea primele reacții după articolul în care scriam despre asfaltarea zonei din fața și lateralul casei directorului CUP Salubritate, Adrian Vulpoiu. Iată întrebările adresate în baza Legii 544/2001 și răspunsurile primite:

Către, Publicația EDIȚIA DE VRANCEA

Ca urmare a adresei dumneavoastră din data de 07.10.2019 prin care solicitați informații conform prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public vă transmitem următoarele:

1. Intervenţia echipei de la CUP SALUBRITATE din data de 2 octombrie 2019 în cartierul Laminorul din Sud, în fața și lateralul casei directorului Adrian Vulpoiu a respectat cadrul legal (avize, autorizaţii etc..)?

Răspuns: Intervenția s-a realizat conform Autorizației nr. 689/13.09.2019 emisă de Primăria Municipiului Focșani.

2. La solicitarea cui s-a efectuat intervenția respectivă (turnarea mixturii)? O firmă, proprietarul casei (Adrian Vulpoiu) sau altcineva?

Răspuns: Solicitarea a fost făcută de SC ARENA COM SRL în baza comenzii nr. 717/30.09.2019.

3. Cine a plătit lucrarea (o firmă din Focşani, directorul Adrian Vulpoiu sau plata s-a făcut din fondurile CUP Salubritate)?

Răspuns: Lucrarea a fost plătită de constructorul SC ARENA COM SRL.

4. În situația în care lucrarea s-a realizat la solicitarea unei firme din oraş care a dorit readucerea străzii la stadiul dinainte, de ce nu s-a respectat acest lucru? Înainte nu exista mixtura turnată pe 2 octombrie, ci era un strat de pietriş bătătorit.

Răspuns: Mixtura a fost introdusă pentru o mai bună compactare și pentru a crește durabilitatea drumului. Menţionăm că astfel de lucrări, prin amestec mixtură și pietriş (această mixtură reprezintă reziduri rezultate în urma lucrărilor de frezare a carosabilului, iar costul este zero) a mai fost realizată pe mai multe străzi din Mun. Focşani (str. Revoluției, str. Aleea Căminului, intersecția Dr. Telemac cu Pict. Nicolae Grigorescu, str. Viilor, str. Tisa, str. Vîlcele, Aleea Cuza Vodă).

Citește și:   Emilian Florin Dumitriu, primarul comunei Broșteni: ”Fie ca magia sărbătorilor să vă găsească sănătoși!”

5. Au existat solicitări din partea vecinilor ca întreaga stradă să fie acoperită cu mixtură sau asfaltată?

Răspuns: SC CUP SALUBRITATE SA nu a primit asftel de solicitări.

6. Dacă da, de ce nu s-a „asfaltat” tot tronsonul ci doar în fața casei directorului CUP SALUBRITATE?

Răspuns: Pe tronsonul repectiv au fost finalizate în totalitate lucrările de racordare la rețeaua de gaze și canalizare. Pe măsură ce lucrările vor fi terminate și pe celelalte tronsoane, iar constructorul va înainta o solicitare de refacere a drumului, vom interveni.

Compartiment Comunicare CUP Salubritate,
Manole Emil Paul

****

Răspunsul CUP Salubritate scoate la iveală faptul că lucrarea a fost comandată de Arena Com, firmă care ar fi modificat structura drumului în urma intervențiilor sale anterioare. În acest context, Arena Com ar fi cerut CUP Salubritate să readucă drumul la forma inițială, iar societatea din subordinea Primăriei a trecut rapid la lucrare. Din răspuns reiese faptul că drumul ”reabilitat” arăta altfel înaintea intervenției din 2 octombrie (de altfel avem și imagini în acest sens), deci drumul nu a fost adus la starea inițială, ci a beneficiat de o îmbunătățire evidentă. Lucru care nu se întâmplă cu alte zeci de străzi din Focșani care au nevoie de reparații de ani de zile. (T. P.)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.