Oprișan, auzi? Șefii de Consilii Județene vor fi aleși din rândul consilierilor județeni, prin votul acestora.

Dorința lui Marian Oprișan de a fi ales șef al CJ direct de către popor nu va mai fi de actualitate. Oprișan îi ceruse această favoare Vioricăi Dăncilă, anul trecut, pentru a o susține politic, iar ex-premierul i-a făcut pe plac lui și altor baroni PSD.

Zilele acestea a fost pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin care șefii de Consilii Județene vor fi aleși din rândul consilierilor județeni și prin votul acestora.

​Alegerea directă a președinților consiliilor județene, în același registru cu cel pentru alegerea primarilor, reprezintă o afectare gravă a statutului constituțional și legal al acestora din urmă, prin dezvoltarea conceptului de „supra-primar””, se arată în nota de fundamentare a ordonanței.

Chiar și dacă șefii de CJ ar fi fost aleși prin vot direct, Oprișan nu ar mai fi avut șanse să prindă un nou mandat, în condițiile în care la alegerile de anul trecut PNL Vrancea a avut cu aproape 10% mai mult decât PSD (media de la europarlamentare și prezidențiale), o diferență imposibil de remontat de actualul lider al PSD Vrancea. (Teodor PETRICEANU)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.