FOTO (6): Incendiul de la Mănăstirea de maici de la Petru Vodă (Neamț) a fost stins. Pagubele sunt de câteva miliarde de lei vechi. Maicile, copiii orfani și bolnavii găzduiți în mănăstire sunt în siguranță!

FOTO: Știri-Neamt.ro. Incendiul produs aseară la Mănăstirea de maici de la Petru Vodă (jud. Neamț) a fost stins de pompieri după mai multe ore. Flăcările au fost observate la orele 21.00, maicile din mănăstire apelând ulterior la pompieri. Din fericire, toate maicile, toți copiii orfani și bătrânii din mănăstire, aflați sub îngrijire medicală, sunt în siguranță.

Incendiul s-a manifestat la acoperişul clădirii principale din ansamblul mănăstiresc, mai exact la stăreție, iar pompierii au reușit să oprească extinderea lui. În mănăstire viețuiesc câteva zeci de maici, mulți copii orfani și bătrâni aflați sub îngrijire medicală.

Situată în satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului (județul Neamț), Mănăstirea de maici este situată la doi kilometri distanță de Mănăstirea de călugări, unde a fost îngropat părintele duhovnic Iustin Pârvu, trecut la cele veșnice pe 16 iunie 2013. La cele două mănăstiri ajung anual  câteva sute de mii de români cărora întâlnirea cu părintele Iustin Pârvu le-a schimbat viața.

Cei care doresc să ajute mănăstirea grav afectată după incendiul de aseară pot folosi următoarele date:

  • Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, CIF 26942311, sat Petru Vodă, com. Poiana Teiului, Jud. Neamț, cont în lei: RO 22 RNCB 0196 1462 5771 0001 – BCR Piatra Neamţ

FOTO: Știri-Neamt.ro

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.