Asociația ”Protha” va organiza Festivalul de Teatru Tânăr ”Ora de Teatru”

În perioada 28.11.2019 / 01.12.2019 în județul Vrancea se va desfășura prima ediție a Festivalului de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”.
“Ora de Teatru” este un proiect finanțat de către Consiliul Județean Vrancea și organizat de către Asociația Protha Panciu în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Primăria Panciu, Primăria Vidra, Ateneul Popular “Mr. Ghe. Pastia” Focșani, Casa de Cultură Panciu, Casa de Cultură Odobești, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Colegiul Național „Emil Botta”Adjud, Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești și Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești.

Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru” este gândit ca un laborator de educaţie non-formală și are ca public țintă adolescenții. Scopul și obiectivele festivalului sunt de a educa prin artă, de a stimula interesul pentru cultură și artă, de a dezvolta abilitățile tinerilor implicați, de a orienta pentru pregătirea carierei, de a promova pasiunea pentru literatură, prin teatru, de a stimula initiațiativa și independența în acțiune, de a-și organiza și folosi în mod rațional, util și plăcut timpului liber, de a optimiza comunicarea cu alte persoane.

“Ora de Teatru” este conceput ca un festival ce se va desfașura pe parcursul a patru zile și va avea loc în șapte localități din județul Vrancea (Focșani, Adjud, Dumitrești, Mărășești, Odobești, Panciu și Vidra), unde există instituții cu învățământ liceal. Vor avea loc ateliere de teatru, care se vor adresa atât participanților la festival, cât liceenilor din aceste comunități, spectacole de teatru, proiecția unui film și prezentarea unei cărți, întâlniri cu personalități din domeniul cultural, dar și un concert de muzică.

Activitățile festivalului oferă liceenilor oportunitatea de a se exprima, de își prezenta punctele de vedere artistice, de a relaționa cu alți tineri sau cu artiști și oameni de cultură.

Citește și:   ENET oprește căldura luni, 9 decembrie. Vor fi afectați mii de focșăneni, din trei cartiere: Centru, Gară și Obor.

În perioada 08 / 18.11.2019 au loc înscrierile la secțiunea Spectacole de teatru tânăr la care au acees trupe de teatru, din toată țara, formate din liceeni, cu vârsta între 14 / 19 ani, și își desfășoară activitatea pe lângă una din următoarele instituții: liceu, colegiu, grup școlar, casa de cultură, asociație, fundație, școli populare de artă sau alte așezăminte de cultură.

În perioada 08 / 20.11.2019 au loc înscrierile pentru secțiunea Ateliere de teatru în comunitate, iar la această secțiune au acces liceeni din Focșani, Adjud, Dumitrești, Mărășești, Odobești, Panciu și Vidra.

În perioada 08 / 20.11.2019 au loc înscrierile pentru persoanele care doresc să devină voluntari la festival și să contribuie cu experiența lor la realizarea acestui eveniment. Vârsta celor care doresc să participe ca voluntari trebuie să fie între 14 / 25 ani.

Informații cu privire la modalitate de completare a aplicațiilor pentru participarea la festivalul de teatru ca trupă de teatru, ca liceean la ateliere sau ca voluntar pot fi luate de pe contul de facebook al evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru/?modal=admin_todo_tour

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.