Manevra lui Halici & Ciolacu iese la iveală. Lixandru a fost pe lista PSD la București, dar s-a retras pe 16 octombrie ca să candideze în Vrancea pe loc… neeligibil. :)))

De ce s-ar retrage un secretar de stat PSD (Florin Lixandru) care locuiește în București de pe listele din Capitală pentru a veni să candideze în Vrancea pe un loc NEELIGIBIL? 🙂 Dacă era vrâncean se putea specula că vrea să ajute echipa PSD Vrancea să obțină rezultate mai bune la alegeri. Dar așa?

Ediție de Vrancea a intrat în posesia unei decizii a Biroului Electoral de Circumscripție din București în care se arată că Florin Lixandru a renunțat la candidatura în București miercuri, 16 octombrie a. c., iar pe 18 octombrie era prezentat de Nicușor Halici (președintele PSD Vrancea) drept candidat pe loc neeligibil la Senat, în Vrancea.

Ce a spus Halici ieri: „A fost o selecție foarte riguroasă în rândul unor oameni atât din cadrul organizației județene, dar și de la nivel național, cum este cazul lui Florin Lixandru”. Să înțelegem că selecția a durat doar o zi? Adică pe 17 octombrie? 🙂 Și că Halici a reușit o mutare genială să-i ia lui Ciolacu un candidat bun de la București și să-l aducă în Vrancea? Asta e cea mai bună glumă politică a anului. Cu siguranță nu ne vom plictisi cu Halici președinte al PSD Vrancea și al CJ Vrancea. 😀

Halici a respins varianta prezentată de Ediție de Vrancea (vezi AICI), cum că medicul Cătălin Graur (locul 1 la Senat în Vrancea) se va retrage după alegeri pentru a-i permite lui Lixandru să devină senator, însă informațiile noastre din surse PSD și dovada de mai jos par a-l contrazice.

Lixandru este un apropiat al Gabrielei Firea cu care și pentru care a organizat întâlniri electorale cu cadrele didactice din București. Același Lixandru a ajutat-o pe Diana Șoșoacă să participe la un eveniment educațional la care Șoșoacă a făcut scandal politizând întâlnirea.

Iată mai jos dovada că Lixandru a fost pe listele de la București, dar „a fost” răzgândit pe 16 octombrie. Să pleci de la București pentru un loc neeligibil în Vrancea, nu are nicio logică.

Mai mult, ziarul nostru are informația că și locul 2 de pe lista PSD Vrancea (eligibil) de la Camera Deputaților, Monica Aniței, ar urma să se retragă pentru a-l lăsa să fie deputat pe Gabriel Petrea (locul 3 – neeligibil). Măcar Petrea are ceva conexiuni cu Vrancea, deși tot doar la București își duce veacul de mulți ani. Revenim cu detalii. (Cristi IRIMIA)

FOTO: Lixandru (primul din dreapta). Graur (cu mâna pe umărul primarului Nicolaș de la Odobești).

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.