FOTO: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vizitat Crama Gîrboiu. Urmează discuții cu fermierii vrânceni și cu directorii instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, efectuează astăzi o vizită de lucru în Vrancea, având mai multe întâlniri programate cu o serie de oameni de afaceri, fermieri și cu reprezentanți ai instituțiilor din județ aflate în subordinea ministerului.

Prima vizită efectuată de ministrul Oros în Vrancea a avut loc la Dumbrăveni, la sediul unei firme de producere a vinului, Mera Com Internațional, cunoscută drept Crama Gîrboiu ca și brand. Reprezentanții firmei vizitate au adus la cunoștința reprezentantului Guvernului necesitatea unor soluții antigrindină care să protejeze zona viticolă din Dumbrăveni. ”Din păcate, zona în care avem noi plantații de viță de vie fost afectată cam 15%. Din producția de viță de vie din acest an a altor viticultori s-a pierdut însă și mai mult: 50 – 60%, în această perioadă, din cauza căderilor de grindină. Vă rugăm să aveți în vedere acest aspect domnule ministru”, i-a transmis administratorul firmei în cauză.

Acesta a mai vorbit și despre nevoia de promovare eficientă a vinurilor din Vrancea, dar și din România, la nivel național și internațional, fiind de părere că la acest capitol instituțiile din subordinea statului trebuie să facă pași importanți în direcția precizată.

Vizita ministrului Oros în Vrancea are loc după invitația adresată de către parlamentarii PNL, senatorul Cătălin Dumitru Toma și ministrul deputat Ion Ștefan. Vizita ministrului continuă cu o întâlnire pe care reprezentantul Guvernului o are cu șefii instituțiilor de concentrate din subordinea Ministerului Agriculturii. Va urma o întâlnire cu fermierii vrânceni interesați de proiectele în derulare pe care ministerul le are pe agenda sa. Vom reveni cu detalii.

UPDATE: Senatorul Cătălin Dumitru Toma a transmis un mesaj legat de vizita de astăzi a ministrului Oros: ”Guvernul liberal condus de Ludovic Orban este unul dintre cele mai implicate, mai prezente în teritoriu pentru a discuta cu investitorii și reprezentații instituțiilor din subordine. Mă bucur că de fiecare dată aceste vizite au avut rezultate, fie că a fost vorba despre Violeta Alexandru, fie că Ion Ștefan a fost cel care a organizat întâlnirea. Astăzi a fost rândul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, care a venit pentru a afla de la fermierii vrânceni despre problemele pe care le au, nu înainte de a discuta cu directorii deconcentratelor ce aparțin de minister”.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 8 iulie 2020

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.