EXCLUSIV: Ursul descoperit la Focșani a venit de la Poiana Cristei. El nu a fost tranchilizat pentru că Primăria Focșani nu are contract cu AJVPS Vrancea.

Informații de ultimă oră primite la redacție indică următorul scenariu cu privire la ursul descoperit aseară în Focșani: animalul a ajuns în municipiul de pe Milcov din zona Poiana Cristei, trecând prin Bildari, Cîrligele și Golești. De altfel, el a fost surprins de unele camere de supraveghere, pe traseul respectiv. În Golești s-a dus în „vizită” la o societate comercială unde nu a fost interesat de… găini, ci de… smochinele din copăceii aflați în zonă. 🙂 După ce s-a săturat, când a văzut că e încolțit de oameni, s-a suit într-un plop de lângă un laborator al societății comerciale respective. Alarma a fost dată de o cățelușă aciuată prin zonă, în vreme ce un agent de pază s-a baricadat în ghereta lui și nu a mai ieșit de acolo când a văzut ursul.

Ulterior, animalul și-a continuat drumul până foarte aproape de o benzinărie din sudul Focșaniului, acolo unde s-a cocoțat iarăși într-un copac în care a fost filmat de jandarmi. Deși se afla la doar câțiva metri de jandarmi și de alte persoane din cadrul unor instituții și ONG-uri, ursul nu a fost tranchilizat pentru că Primăria Focșani nu are contract cu AJVPS Vrancea în acest sens, un astfel de contract fiind obligatoriu dacă vrei să adormi un urs pentru a-l reloca în zona din care a venit.

Lipsa contractului dintre Primăria Focșani și AJVPS pare firească, mai ales că nimeni nu și-a închipuit vreodată că vom vedea un urs pe străzile din Focșani, localitate aflată la zeci de kilometri de Munții Vrancei și la o altitudine de doar 55 de metri. 🙂

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.