Pesediștii s-au făcut de râs în ședința CJ de astăzi: „Trimestrul 4 începe în septembrie.. (..) Trebuia în semestrul… 4”.

Consilierul județean PSD Vasile Melinte s-a făcut de râs astăzi în cadrul ședinței extraordinare, spunând că trimestrul al IV-lea începe la 1 septembrie (în loc de 1  octombrie cum este corect), pentru ca apoi să spună „semestrul IV”, în loc de semestrul al II-lea, așa cum ar fi fost logic de precizat.

Melinte (foto dreapta) și alt consilier județean PSD, Dănuț Cristian (halal viitor primar de Vânători), au anunțat că grupul consilierilor PSD se opune alocării de fonduri pentru refacerea drumurilor, podurilor și zidurilor de sprijin calamitate de la Gura Caliței, Negrilești, Valea Sării și Nereju.

Explicațiile vicepreședintelui CJ, Ionel Cel-Mare (foto stânga), și ale directorului Direcției Tehnice, Romeo Iordache, nu i-au convins să se răzgândească pe pesediștii lui Halici, semn că politica acestuia va fi diferită față de cea a regretatului lider al CJ, Cătălin Toma. Să te opui investițiilor în 4 comune (una condusă de un primar PNL și alte trei de către primari PSD – unul va intra în funcție din octombrie) înseamnă să activezi împotriva vrâncenilor.

Însă grație voturilor consilierilor PNL și USR, proiectul de astăzi a fost votat, spre disperarea pesediștilor care au început să se certe între ei, după ședința CJ.

Iată drumurile și podurile în care CJ Vrancea va investi în perioada următoare:

– Refacere DJ 204 P Sat Gura Caliței Punct Izlaz – Capăt Sat și Satul Șotîrcari, Punct Izlaz (exista riscul ca oamenii să rămână izolați din cauza alunecărilor de teren)
– Consolidare/Refacere ziduri de sprijin pe DJ 205 D, Comuna Valea Sării Sat Prisaca
– Refacere zid de sprijin pe DJ 205 L, Comuna Negrilești, Punct Rusu Ion
– Reabilitare pod beton armat pe Dj 205 D peste Pârâul Pinului, Sat Nereju, Comuna Nereju.

UPDATE:

PNL Vrancea a emis un comunicat de presă pe marginea situației din ședința de astăzi a CJ, comunicat pe care-l redăm în continuare:

Consilierii județeni PSD au votat împotriva proiectului de refacere a drumurilor, podurilor și zidurilor de sprijin calamitate de la Gura Caliței, Negrilești, Valea Sării și Nereju

Consiliul Județean Vrancea s-a reunit astăzi în ședință extraordinară pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâri, printre care și cel cu privire la alocarea unor sume pentru efectuarea unor lucrări urgente la drumurile, podurile și zidurile de sprijin calamitate de pe raza a patru comune din Vrancea.

În contextul în care vicepreședintele CJ, Ionel Cel-Mare, și directorul Direcției Tehnice și Investiții din CJ, Romeo Iordache, au precizat că sunt necesare lucrări urgente de consolidare pentru ca oamenii să nu rămână izolați dacă vor urma fenomene meteo periculoase, mai ales în comuna Gura Caliței, consilierii PSD au votat împotriva proiectului. „Există un risc major ca satele din Gura Caliței să rămână izolate mai ales că acolo există multe alunecări de teren. Trebuie intervenit cât mai rapid, prin punerea în siguranță a zonelor respective”, a spus Ionel Cel-Mare, vicepreședintele CJ.

La rândul său, Romeo Iordache a precizat: „S-au făcut de către CJ mai multe lucrări complexe la Gura Caliței, prin turnarea de piloni forați la 12 – 14 metri. S-au stabilizat unele zone, e nevoie de intervenții în continuare cât timp avem vreme bună de lucru. De aceea s-a propus acum alocarea unor sume prevăzute inițial pentru ultimul trimestru al anului”.

Argumentele de mai sus n-au fost înțelese de consilierii PSD care au confundat execuția bugetară cu rectificarea bugetară și trimestrele cu semestrele, dând dovadă că nu au făcut un minimum de efort să citească proiectul de hotărâre sau, pur și simplu, arătând doar că se opun unei inițiative venite de la grupul PNL.

Votul incalificabil al consilierilor PSD a fost îndreptat, culmea, și către comunitățile cu primari PSD (Valea Sării, Negrilești și Nereju – din octombrie), astfel că maniera de a te opune investițiilor derulate de CJ Vrancea pare lipsită de logică la PSD-ul condus de Nicușor Halici.

Din fericire, consilierii PNL și USR au votat pentru, astfel că proiectul a trecut, iar lucrările se vor derula cât mai curând posibil. Este vorba despre următoarele zone în care se va interveni:

– Refacere DJ 204 P Sat Gura Caliței Punct Izlaz – Capăt Sat și Satul Șotîrcari, Punct Izlaz
– Consolidare/Refacere ziduri de sprijin pe DJ 205 D, Comuna Valea Sării Sat Prisaca
– Refacere zid de sprijin pe DJ 205 L, Comuna Negrilești, Punct Rusu Ion
– Reabilitare pod beton armat pe Dj 205 D peste Pârâul Pinului, Sat Nereju, Comuna Nereju.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 27 august 2024

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.