Cum și-a recuperat banii furați de un infractor o bunicuță de 87 de ani

În prima zi de mai, Felicia, polițistă de 12 ani la Secția de Poliție Rurală Nănești, a intrat de serviciu și, ca de fiecare dată, a discutat cu colegii despre problemele apărute de la ultima tură de serviciu.

A aflat atunci că bunica Marina, în vârstă de 87 de ani, rămăsese fără toată pensia abia primită, în prag de sărbători.
Un individ, care îi vânduse câteva păsări, a considerat că prețul “corect” este întreaga ei pensie. Felicia a preluat “ firul “ necazului bunicii și i-a promis că va avea banii înapoi.

Cunoaște foarte bine oamenii din toate satele comunei și adesea o ia la pas, pe la bunicele pe care le știe vulnerabile. Astfel a știut că individul care s-a bucurat de pensia lui tanti Marina nu este din părțile locului. Puse cap la cap, promisiunea făcută a fost îndeplinită !

Zilele acestea, după ce bunica Marina a revenit din spital, Felicia a mers din nou la ea și i-a redat “prețul corect”, recuperat de la individul de 36 de ani, din județul Galați, identificat.
Întreaga sumă de bani a fost recuperată de polițiști și restituită bătrânei, iar bărbatul este cercetat pentru furt.

Felicitări, dragă Felicia!

Cele mai vulnerabile persoane sunt cele în vârstă, care, mânate de buna-credinţă, sunt mai puţin suspicioase şi mai dispuse să stea de vorbă cu cine le bate la uşă.

Aveți grijă de bunici!Reamintiți-le să nu permită străinilor să le calce pragul, căci, de cele mai multe ori, “prețul” cerut de ei este prea mare!

În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă! Nu puţine au fost

cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, diverşi „vânzători” de diferite bunuri au acţionat într-un moment de neatenţie a locatarului! (ex: în timp ce una dintre
persoane îi prezenta victimei ceva produse, cealaltă profita pentru a sustrage diverse bunuri). Spuneţi aceste lucruri şi părinţilor sau bunicilor, pentru a-i proteja!

Mențineți o legătură apropiată cu părinții, bunicii sau alte rude vârstnice și îndemnați-i ca, în cazul unei situații neobișnuite, să vă informeze!

Vă recomandăm să îi informați asupra importanței sesizării urgente a poliției în cazul oricărei fapte de natură penală despre care au cunoștință, pentru a putea interveni eficient în rezolvarea cazului!

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.