OPINIE: Halici și ilegaliștii pe care-i protejează. Episodul 1001.

Ca un făcut, deși se dă mare jurist, președintele PSD Vrancea s-a înconjurat de foarte mulți colegi de partid aflați în ilegalitate în funcțiile în care au fost puși sau propuși. Asta înseamnă că ori habar n-are ce zice legea ori că o ignoră promovând pesediști cu probleme de integritate. Oricare variantă ar fi reală, situația e gravă.

Pe unii colegi cu probleme penale sau legate de incompatibilități i-a pus pe listele de candidați la alegerile din 9 iunie (medicii Ludmila Munteanu, Cristian Onia plus primari cu probleme la ANI sau probleme penale prescrise), pe alții i-a susținut, cel puțin mediatic, în momentul în care au preluat niște funcții. Ultimul scandal în care sunt implicați oamenii lui Halici a explodat după o anchetă a presei centrale, care a scos în evidență faptul că managerul interimar al Spitalului Județean, medicul Rodica Ioana Ifrim, și consilierul local PSD Mihai Nedelcu, care deține și funcția de președinte al Consiliului de Administrație încalcă legea.

Rodica Ioana Ifrim a fost numită în funcția de manager interimar al spitalului pe 29 martie 2024, ea neavând voie să lucreze la clinici private. Credeți că i-a păsat? Nici ei și nici lui Halici juristul. Madam Rodica prestează la Medcenter și Clinica Tinereții din Focșani și Clinica Vita-Nova din Târgu Mureș, lucru dezvăluit de presa centrală și necontracarat de noua șefă a spitalului.

Legea nr.95/2006, articolul 178, alineatul 1, literele (a) și (c): „ (…)managerul unui spital de stat nu poate exercita alte activități, nici măcar cele neremunerate, cu excepția celor din domeniul medical din aceeași unitate sanitară pe care o conduce (…)

La Mihai Nedelcu situația este următoarea: „Calitatea de membru în Consiliul de Administrație al unui spital este incompatibilă cu exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control ale unui partid politic, atât la nivel național, cât și la nivel local”. Iar Nedelcu a fost ales vicepreședinte la PSD, aflându-se de mai mult timp în incompatibilitate. Nici unul din cei doi nu a spus cu subiect și predicat: presa minte, sunt nevinovat(ă).

Așteptăm să ne spună domnul Halici cine din echipa lui de consilieri județeni (propuși la alegerile din 9 iunie) NU este în conflict de interese, NU are vreun dosar penal sau vreo incompatibilitate. Căci se pare că nu trece săptămâna fără să mai aflăm de o problemă majoră de integritate în „echipa nouă a PSD Vrancea”, așa cum a numit-o Halici recent.

UPDATE: Între timp, Mihai Nedelcu și Rodica Ifrim și-au dat demisia  din funcțiile deținute (președinte CA, respectiv director de spital).

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.