În Vrancea se va construi un campus profesional integrat, liceal și universitar care va purta numele lui Cătălin Toma, regretatul președinte al CJ Vrancea

Ieri, la sediul Ministerului Educației a avut loc o întâlnire a ministrului Deca Ligia cu membrii Consorțiului pentru învățământ dual din județul Vrancea, pentru semnarea contractului de finanțare în valoare de peste 100 de milioane de lei privind construcția unui campus integrat, liceal, profesional și universitar în județ.

FOTO: Silviu Simiz (Pandora), Gheorghe Stan (Micromet), Ionel Cel-Mare (CJ Vrancea), Gabriela Marchitan (ISJ Vrancea), Ligia Deca (Ministerul Educației), Tudorel Toader (Universitatea AL. I. Cuza din Iași, Lucian Ciolan (Universitatea din București), Feliciu Paraschiv (PACO) și Raluca Ioan (senator PNL de Vrancea) – (de la stânga la dreapta).

Contractul a fost semnat de către Ionel Cel-Mare, vicepreședintele CJ Vrancea, la eveniment fiind prezenți reprezentanții celor două universități care activează la Focșani (Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea din București), dar și reprezentanți ai celor patru unități de învățământ preuniversitar înscrise în proiect și alți patru operatori economici.

Inspectoratul școlar județean Vrancea a fost reprezentat de inspectoarea școlară generală Gabriela Marchitan.

Realizarea campusului a fost ideea regretatului președinte al CJ, Cătălin Toma, pentru „a oferi tinerilor din comunitate posibilitatea să-și dezvolte competențele de care au nevoie pentru inserția pe piața muncii în domenii-cheie pentru economia locală, precum: turism, mecatronică și robotică, industrie alimentară”.

”Îi asigur pe membrii consorțiului de întreg sprijinul Ministerului Educației în implementarea proiectului”, a spus ministrul Ligia Deca, iar vicepreședintele Cel-Mare a afirmat că ”este un moment istoric pentru Vrancea”. (Ana I.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.