Rupt de beat la volan: 1,17 mg/l!

Joi, 4 aprilie, la ora 16.45, polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au oprit în trafic, pe strada Mărășești, din municipiul Focșani, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din comuna Broșteni.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat un rezultat de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive reprezintă infracțiuni grave care pun în pericol nu doar viața conducătorului auto, ci și a celorlalți participanți la trafic. Atât consumul de alcool, cât și consumul de substanțe psihoactive pot afecta abilitățile de conducere, determinând o scădere a reacțiilor, a coordonării și a capacității de luare a deciziilor, crescând semnificativ riscul de producere a unui accident rutier.
Polițiștii avertizează cu fermitate că atât consumul de alcool, cât și cel de substanțe psihoactive înainte de a conduce sunt inacceptabile și reprezintă un pericol grav pentru siguranța rutieră.

Siguranța rutieră reprezintă o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor de circulație și evitarea consumului de alcool și de substanțe psihoactive înainte de a conduce sunt esențiale pentru prevenirea accidentelor și protejarea vieților noastre.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.