Un polițist de caracter. A găsit o sumă mare de bani pe stradă și a dus-o la Poliție! Este căutat acum proprietarul banilor!

Ce facem noi dacă găsim un portfofel, un portvizir, un portmoneu cu bani pe stradă? Îl predăm la Miliție. Vorba filmului, BD în acțiune. 🙂

Miercuri, 6 martie a.c., în jurul orei 14.15, polițistul Auraș, de la transporturi feroviare, a identificat o sumă de bani pe strada Alexandru Vlahuță din municipiul Focșani, sumă pe care a predat-o Poliției Municipiului Focșani.

”Având în vedere că până în prezent nu a putut fi identificat proprietarul sumei, rugăm persoana care a pierdut banii să se prezinte la sediul Poliției Municipiului Focșani, iar pentru a intra în posesia acestora, trebuie să facă dovada că este proprietarul”, se arată în comunicatul Poliției.

Ce faci dacă găseşti bani pe stradă într-un loc public?

Conform Codului Civil în vigoare:
Proprietatea bunului găsit
Art. 942.

(1) Bunul mobil pierdut continuă să aparţină proprietarului său.

(2) Găsitorul bunului este obligat ca, în termen de 10 zile, să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea organului de poliţie din localitatea în care a fost găsit. Acesta are obligaţia de a păstra bunul timp de 6 luni, fiind aplicabile în acest sens dispoziţiile privitoare la depozitul necesar.

(3) Organul de poliţie va afişa la sediul său şi pe pagina de internet un anunţ privitor la pierderea bunului, cu menţionarea tuturor elementelor de descriere a acestuia.

Citește și:   Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.