Șapte angajați ai Serviciului de Probațiune Vrancea au declarat astăzi greva foamei

Formă extremă de protest la Focșani. Șapte angajați ai Serviciului de Probațiune Vrancea au declarat astăzi, 18.12.2023, greva foamei, după ce peste 100 de colegi, consilieri de probațiune din țară, au optat pentru această formă extremă de protest. În fața acestei situații de criză, Ministerul Justiției şi Direcție Națională de Probațiune rămân pasivi. Deși de-a lungul timpului conducerea instituției a asigurat personalul că se încearcă găsirea unor soluții, în cele din urma acestea s-au dovedit a fi doar promisiuni deșarte.

În data de 27.10.2023, Direcţia Naţională de Probaţiune a transmis serviciilor de probațiune din țară că există fonduri pentru plata salariilor mărite în acord cu hotărârile judecătorești și ordinele ministrului justiției, aceste sume fiind asigurate din bugetul alocat plății salariilor posturilor vacante ce urmau a fi ocupate prin concurs în decursul anului 2024.

Cu toate acestea, plățile au fost blocate. Ca urmare, în anul 2024 consilierii de probațiune vor fi plătiți conform aceleiași grile de salarizare din 2016, iar hotărârile judecătorești definitive vor fi ignorate.

Menționăm că ceea solicităm nu este o mărire salarială, ci doar acordarea drepturilor salariale câștigate prin hotărâri judecătorești, pe care guvernanții refuză să le pună în executare, deși există fonduri disponibile.

Având în vedere că starea de sănătate a consilierilor aflați în greva foamei de aproximativ opt zile începe să se degradeze, începând de astăzi, 18.12.2023, șapte consilieri din Serviciul de probațiune Vrancea au hotărât să preia ștafeta, alegând să opteze pentru greva foamei până la:

1. recalcularea, de urgență, a salariilor în acord cu hotărârile judecătorești și ordinele ministrului justiției;
2. acordarea drepturilor salariale restante rezultate din hotărâri judecătorești.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.