Europarlamentarul Dan Motreanu: România a primit încă 2,76 miliarde de euro prin PNRR

Dan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță că România a primit încă 2,76 miliarde de euro prin PNRR. Comisia Europeană a efectuat a doua plată către țara noastră în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

,,România este printre primele șapte state membre UE care au accesat a două tranșă din PNRR. La 27 iunie 2023, Comisia a adoptat o evaluare preliminară parțial pozitivă a cererii de plată a României. 49 din cele 51 de jaloane și ținte legate de cea de-a doua tranșă au fost îndeplinite, a constatat Comisia Europeană.

Dincolo de banii pe care România i-a încasat, reformele realizate de Guvernul Nicolae Ciucă sunt importante pentru ca românii să ducă o viață mai bună. Jaloanele și țintele realizate vizează adoptarea legii decarbonizării, promovarea turismului și culturii, dezvoltarea resurselor umane din sectorul sănătății, sustenabilitatea pensiilor, modernizarea infrastructurii sistemului de învățământ și lupta împotriva corupției.

Anterior autorizătii plății tranșei a doua, România a încasat 6,35 miliarde de euro prin PNRR: 3,79 miliarde de euro reprezentând prefinanțarea și 2,65 miliarde de euro prin prima tranșă.

Citește și:   ALERTĂ în TRAFIC pe DN 2 E 85 între Garoafa și Tișița: scurgeri de combustibil pe carosabil!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.