Spațiul Privat Virtual, singura cale de comunicare securizată cu organul fiscal

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea reamintește contribuabililor că Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziție gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu administrația fiscală.

Înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) se realizează prin completarea unui formular web securizat, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secțiunea Servicii online/ Înregistrare utilizatori.

Persoanele fizice se înregistrează în SPV pe bază de nume de utilizator și parolă iar persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi, în baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in condițiile Legii 455/2001.

Persoanele fizice care se înregistrează în SPV pe bază de nume de utilizator și parolă, au posibilitatea de a solicita aprobarea cererii de înregistrare şi prin procedura de identificare la distanţă prin mijloace video, nefiind necesară deplasarea la sediile unităţilor fiscale pentru aprobarea înregistrării în Spațiul Privat Virtual.

Totodată, persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum și persoane fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoană fizică autorizată, întreprindere individuală , întreprindere familială sunt obligate să transmită organului fiscal central cererile, înscrisurile şi alte documente prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv prin înrolarea în serviciul Spațiul Privat Virtual.

Citește și:   COVID-19. Vrancea, locul 14 la nivel național, cu 90 de persoane infectate. Circa jumătate sunt cadre medicale, aproape toate având o stare bună și foarte bună. Vrancea rămâne cu două decese înregistrate.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.