Polițiștii vrânceni au descins în târgul de la Dumbrăveni

Duminică, 30 iulie, în intervalul orar 07:00 – 12:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au acţionat împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea și specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Vrancea, desfășurând activități de verificare a modului de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și din sectorul zootehnic, în Târgul săptămânal Dumbrăveni.

Acțiunea a avut ca scop creșterea gradului de siguranță publică și a vizat prevenirea și descurajarea comiterii faptelor de natură penală și contravențională, precum și verificarea respectării legislației pe linie rutieră, economică și pe linie de ordine publică.

Pe parcursul activității au fost legitimate peste 100 de persoane și verificate aproape 50 de autovehicule.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, dintre care 27 pentru nerespectarea pevederilor Legii nr. 145/2014 – privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și 3 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 984/2005 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, echipele de control au verificat 45 de obiective, 10 dintre acestea fiind persoane juridice. 10 persoane juridice;

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat cu preponderență pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele etilotest și aparatele drugtest.

În cadrul activităților desfășurate, specialiștii de la prevenire le-au adus la cunoștință conducătorilor auto modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Citește și:   Obligațiile deținătorilor de aparate de marcat electronice fiscale

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.