Cătălin Toma a anunțat că proiectul consorțiului regional pentru învățământ dual în Vrancea a fost acceptat la finanțare

Pentru ca o societate să se dezvolte este nevoie să investim în copii, în educația lor. Vrancea trebuie să-și țină copiii acasă, să le ofere condiții pentru a-și finaliza studiile și oportunități de angajare. Primul pas a fost făcut în momentul în care Consiliul Județean Vrancea a oferit condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea celor două mari instituții de învățământ, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Universitatea din București”, a precizat astăzi președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Liderul PNL Vrancea a adăugat precizând că Vrancea face azi un pas uriaș în privința dezvoltării sale, prin faptul că „proiectul consorțiului format din Consiliul Județean Vrancea, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea din București, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic, SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani, SC Simiz Fashion SRL a fost acceptat la finanțare, suma accesată fiind de aproximativ 21 milioane de euro”. Proiectul va fi implementat în viitorul apropiat, iar dezvoltarea învățământului dual le va oferi  tinerilor oportunități pentru a fi mai bine pregătiți pentru piața muncii.

La nivel național 29 de consorţii regionale pentru învăţământ dual au fost declarate eligibile pentru a primi finanțare.

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.