Au început înscrierile la școlile MAI! Află cum poți deveni polițist!


În perioada aprilie – iunie 2023, se organizează o nouă sesiune de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca și Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, pentru formarea agenților de poliție.
Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul: 1.340 la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca și 240 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea (în situaţia în care candidaţii nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat);

Înscrierea candidaților se realizează în perioada 20.04 – 05.05.2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, exclusiv în format electronic la adresa de email resurseumane@vn.politiaromana.ro în baza următoarelor documente:
1. ANEXA NR. 2 – Cererea- tip de înscriere la concurs împreună cu Declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare (anexa nr. 2 la anunțul nr. 31237 din 19.04.2023)
2. ANEXA NR. 6 – consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar (anexa nr. 6 la anunțul nr. 31237 din 19.04.2023).
Acestea vor fi descărcate de pe site-ul oficial de internet al I.P.J. Vrancea https://vn.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere2023, vor fi completate de candidat în mod lizibil, semnate și transmise exclusiv în format electronic (scanate în format pdf) la adresa de email resurseumane@vn.politiaromana.ro

După înregistrarea cererii de înscriere, candidaților li se va comunica (în maxim o zi lucratoare de la înregistrare) de către lucrătorii din cadrul Serviciului Resurse Umane, la adresa de e-mail indicată în cerere, codul unic de identificare ce va folosit pe întreaga procedură de concurs.
Atenție! Recomandăm candidaților să folosească aceeași adresă de email de corespondență cu cea notată în cererea de înscriere!

CANDIDAȚII SE POT ÎNSCRIERE LA O SINGURĂ ȘCOALĂ POSTLICEALĂ!

Data limită pentru completarea dosarelor de recrutare în volum complet 15.05.2023, ora 16.00.
La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una dintre următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză. Tematica si bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor se publică pe site-ul unității de învățământ organizatoare.

Dosarele de recrutare, în volum complet, se vor depune în perioada 20.04 – 15.05.2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 09.00- 15.00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Str. Cezar Bolliac nr. 12, etajul 2, camera 216.

Lista cu unitățile de recrutare se regăsește aici – https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor (nota de promovare a fiecărei probe fiind minim 5), iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada a 19 – 24 mai 2023, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:

– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
Spre deosebire de anii trecuți, proba de evaluare a cunoștințelor nu se va susține la sediul unităților de recrutare, ci la sediul școlilor.

Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 27 mai 2023, iar rezultatele obținute vor fi aduse la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează, până la data de 28 mai 2023.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

Pentru informații suplimentare, candidații sunt îndrumați să acceseze site-ul oficial de internet al I.P.J. Vrancea, secțiunea Carieră – Admitere 2023: https://vn.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2023/anunt-privind-organizarea-concursului-de-admitere-in-unitatile-de-invatamant-postliceal-ale-mai-sesiunea-aprilie-iunie-2023

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.