Trei noi emisiuni de titluri de stat, disponibile din 3 ianuarie 2023

Vrâncenii pot investi în trei noi emisiuni de titlurile de stat TEZAUR şi în ianuarie 2023, începând de marţi, 3 ianuarie. Titlurile de stat sunt cu maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,35%, 7,60% respectiv 8%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată prin înscriere în cont şi dau investitorilor drepturi egale.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

• Între 03-26 ianuarie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;

• Între 03-27.01.2023 de la unitățile Trezoreriei Statului;

• Între 03-26 ianuarie 2023 în mediul urban și 03-25 ianuarie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală și se plătește la datele stabilite în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile realizate de persoanele fizice rezidente din subscrierea şi deţinerea titlurilor de stat nu sunt venituri impozabile.

Citește și:   APIA efectuează plata beneficiarilor Măsurii 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la Secțiunea Datorie publică – Titluri de stat pentru populație și pe www.posta-romana.ro.

Baza legală: OMFP 4552/2022 privind prospectul de emisiune a titlurilor de stat destinate populaţiei, prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi prin subunităţile poştale din rețeaua Companiei Naţionale „Poşta Română” SA, în cadrul Programului TEZAUR, aferent lunii ianuarie 2023.

Compartiment de comunicare

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.