EXCLUSIV: Fiul executorului judecătoresc Corneliu Bercariu ACUZĂ! ”ȚEAPĂ de 300.000 de euro pe filiera Franța – Anglia – România”

Ciprian Bercariu îl acuză pe fostul său angajat și asociat, Cătălin Udrea (foto sus), că a adus

un prejudiciu uriaș firmei pe care o administrează

Dosar exploziv ajuns pe masa procurorilor vrânceni după o sesizare făcută de fiul cunoscutului executor judecătoresc Corneliu Bercariu. Băiatul acestuia, omul de afaceri Ciprian Bercariu (foto dreapta), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, în care îl acuză pe fostul său angajat și asociat, Cătălin Udrea, de delapidare, înșelăciune și gestiune frauduloasă. În această lună au fost audiați o parte din martorii din dosar, precum și cel acuzat, Cătălin Udrea.

Ciprian Bercariu vorbește despre o ”țeapă” de 300.000 de euro în urma unor ”combinații personale” pe care Udrea le-ar fi făcut în Franța, în numele firmei lui Bercariu, în conivență cu un milionar englez, investitor în cea mai scumpă zona din Hexagon, stațiunea turistică Chamonix din masivul Mont Blanc. Milionarul în cauză a acceptat să plătească în contul unei persoane fizice în loc să vireze banii în societatea care deținea forța de muncă.

Filiera delapidării celor 300.000 de euro

În anul 2018, pe o firmă din România, Transpeed Bucovina Holding s-au efectuat lucrări de renovare a unei vile din Franța, o vilă situată în celebra stațiune montană Chamonix, vilă cotată la câteva milioane de euro. Contra sumei de 300.00 de euro firma al cărui administrator eram a renovat vila unui milionar englez, J. A., însă plățile beneficiarului lucrării nu au fost făcute în contul firmei, ci în contul personal al lui Cătălin Udrea, fost angajat la Transpeed Bucovina Holding.

Englezul J. A. a achitat mai multe tranșe, din august 2018 până în martie 2019. În timp ce fostul meu angajat încasa banii în contul personal, eu achitam angajaților contribuțiile către stat și celelalte dări pe care fiecare firmă din România trebuie să le achite. Circa 10.000 de euro au fost dările către stat. Inclusiv pentru Cătălin Udrea achitam impozitele aferente”, susține Ciprian Bercariu.

Citește și:   Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea: „Putem dezvolta și mai mult turismul din județ după decizia referitoare la patrimoniul cultural UNESCO”

”Încasa pe persoană fizică, cumpăra pe societate”

Acesta a adăugat că, inițial, a avut încredere în asociatul său, apoi și-a dat seama că este păcălit. ”Prejudiciul adus firmei a ajuns la peste 300.000 de euro. Niciun euro rezultat de pe urma lucrării la vila din Chamonix nu a intrat în firmă. Cumpăra pe societate materiale de construcție în aceeași perioadă, apar numele lui pe documente. A reprezentat societatea atât la achiziția materialelor cât și la efectuarea de plăți. Doar unde a putut achita cu numerar s-au emis facturi pe numele său. În rest, totul este pe firmă. O firmă pe care Cătălin Udrea a prejudiciat-o cu sute de mii de euro. Bănuiesc că mama și sora lui au fost și ele implicate, însă nu am detalii suplimentare în acest sens. Ce știu sigur este că în perioada fraudei, sora lui Cătălin Udrea, Ana Maria I., și-a achiziționat un apartament în București și două mașini de lux. Totul va fi verificat de oamenii legii, în urma plângerii penale pe care am făcut-o”, a mai adăugat Ciprian Bercariu.

Udrea tace în fața presei: ”Vă sun eu mai târziu!”

Contactat telefonic în Franța, acolo unde derulează acum propriile afaceri, Cătălin Udrea (foto stânga) nu a vrut să răspundă la întrebările reporterilor noștri, precizând că ne va suna mai târziu deoarece nu poate vorbi în acel moment. Udrea nu a mai revenit cu apelul, iar dacă ne va trimite precizări referitoare la acuzațiile care i se aduc i le vom publica. În urmă cu câteva zile, el a fost audiat de polițiștii care au dosarul în cercetare. Pe 15 ianuarie, Cătălin Udrea a venit în România fiind citat legal, dar nu a recunoscut acuzațiile ce i-au fost aduse. În perioada următoare, vor mai fi audiați martori și va fi adus material probator inclusiv din Franța. (Cristi IRIMIA)

Citește și:   DEZVĂLUIRI! Ce au ascuns publicului Costel ”Conservă” Mîndrilă și medicul Mitel Burcă? Situația gravă de la Secția de Cardiologie a fost făcută publică de doctorul Raluca Ioan, de la Maternitatea Polizu din București!

***

Stațiunea de ski Chamonix se află în topul preferințelor pasionaților de sporturi de iarnă. Situată în Alpii francezi, pe unul dintre cei mai cunoscuți munți, Mont Blanc, Chamonix oferă un cadru ideal pentru schi grație domeniului vast rezervat acestui sport. La Chamonix, domeniul schiabil este acoperit cu zăpadă în cea mai mare perioadă a anului. Stațiunea Chamonix a devenit cunoscută pe plan internațional, găzduind primele jocuri olimpice de iarnă.

PUBLICITATE

1 thought on “EXCLUSIV: Fiul executorului judecătoresc Corneliu Bercariu ACUZĂ! ”ȚEAPĂ de 300.000 de euro pe filiera Franța – Anglia – România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.