Conduceți în siguranță! Stop consumului de droguri și alcool!

Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Rutier, a implementat în perioada aprilie – august 2021 Proiectul Conduceți în siguranță ! Stop consumului de droguri și alcool !, în parteneriat cu Centrul de Prevenire Evaluare și consiliere Antidrog Vrancea, S.C. Transport Public Focșani și Școala de șoferi Scorpion, ce a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulație.

Proiectul a dorit să evidențieze și să promoveze un comportament responsabil privind conducerea unui autovehicul, prin activități ce au avut ca scop informarea și conștientizarea conducătorilor auto din populația generală, a conducătorilor auto profesioniști, precum și a viitorilor șoferi, prin intermediul școlilor de șoferi, cu privire la legislația rutieră și penală.

Activitățile au fost derulate pe mai multe direcții, printre care amintim activități în incinta Autogării Focșani, în școlile de șoferi de pe raza județului și in zonele aglomerate /critice/de staționare a autovehiculelor( benzinării,parcuri,parcări auto,societăți de transport persoane,zone aglomerate,zone de tranzit etc).

În cadrul activităților, polițiștii au oferit informații verbal, prin intermediul flyerelor și al pliantelor, fiind astfel prezentate consecințele încălcării normelor rutiere, precum și cele ale consumului de alcool și al substanțelor interzise la volan. De asemenea, au fost realizate exerciții cu dispozitive speciale care simulează efectele consumului de droguri și alcool în diferite stadii de intoxicație (severă, medie, pe timp de zi, pe timp de noapte), ochelari speciali ce distorsionează realitatea pentru a crește conștientizarea în rândul grupului țintă, asupra riscurilor la care se expun.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație polițiștii din cadrul I.P.J. Vrancea vă recomandă:

– Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe psihoactive! Consumul de băuturi alcoolice sau droguri reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a șoferilor
– Adaptați în permanență viteza la condițiile de trafic și drum! Viteza excesivă nu este soluția potrivită pentru a ajunge mai repede la destinație!
– Centura de siguranță salvează vieți! Purtați centura de siguranță indiferent de locul ocupat în autovehicul.
– Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți! Niciun mesaj sau mail nu sunt mai importante decat viața dumneavoastră!
– Amintiți-vă că nu sunteți singuri pe drum! Respectați ceilalți partecipanți la trafic!
– Dacă ați văzut un accident rutier soldat cu victime, dați o mână de ajutor! Sunați la 112!

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.