Astăzi s-au afișat mediile generale ale elevilor care au susținut examenele contând pentru Evaluarea Națională 2021.
Ioana Bianca Bușilă, de la Școala Gimnazială „Barbu Ștefănescu Delavrancea” din Năruja, Andreea Stancu de la Colegiul Național Unirea din Focșani, Laura Rusu și Andreea Săvulescu (ambele de la Școala Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” din Focșani) sunt cele patru eleve din județ care au obținut media maximă.
Raportat la numărul de locuitori din Vrancea, județul nostru se clasează pe locul 3 la nivel național după județele Timiș (8 elevi cu media 10) și Cluj (15 elevi cu media 10), grație mediilor de 10 obținute de cele patru eleve.
De menționat că Ioana Bianca Bușilă (foto) face parte și din Ansamblul „Comoara Vrancei” din Năruja!
Felicitări tuturor și mult succes la liceu!
UPDATE (Comunicat ISJ Vrancea):
Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în perioada 22 – 24 iunie 2021. Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate la ora 10:00, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.
Rata de participare a fost de 94,79%: au fost 2022 de candidați prezenți la ambele probe (dintr-un total de 2133 de absolvenți înscriși).
Dintre cei 2022 de candidați prezenți, 1526 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 75,46 %.
4 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Candidații sunt de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani (2 candidați), Colegiul Național „Unirea” Focșani și Școala Gimnazială „Barbu Ștefănescu Delavrancea” Năruja.
La proba de Limba și literatura română, din 2029 de candidați prezenți, au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1715 candidați (84,52%), iar 9 candidați au fost notați cu 10 (zece).
La proba de Matematică, din 2025 de candidați prezenți, au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1357 de candidați (67,01%), iar 28 de candidați au obținut nota 10 (zece).
Niciun elev nu a fost eliminat.
Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și miercuri, 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.
Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială (5 – 12 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 24 iunie 2021 le sunt recunoscute.