Prefectura Vrancea respinge atacurile nefondate ale presei ”oprișăniste”

În urma articolului apărut în data de 30 august 2020 în ziarul ”oprișănist”, articol intitulat „Prefectul Berbece, susceptibil de abuz în serviciu!”, Instituția Prefectului face următoarele precizări:

”În data de 27 august 2020, Instituția Prefectului Județului Vrancea a înregistrat referatul constatator privind încetarea de drept, înainte de termen a mandatului primarului comunei Nistorești, ca urmare a demisiei din PSD, emis de secretarul general al UAT Nistorești în aceeași dată. Ca urmare a acestui referat, Instituția Prefectului a demarat procedurile legale legate de această speță, respectând termenele impuse de OUG 57/2019. Comunicatul emis de PSD Vrancea trei zile mai târziu, dintre care două zile au reprezentat zile nelucrătoare, nu poate fi considerat decât un articol electoral și un atac nejustificat la adresa prefectului Gheorghiță Berbece și a Instituției Prefectului Județului Vrancea.

Este bine de știut că potrivit Art. 160, alin. 1, lit. h și alin. 7,în toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului. Ordinul are la bază un referat semnat de secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale, precum și actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului, fără să existe o prevedere referitoare la autosesizare din partea Instituției Prefectului. Mai mult, ordinul prefectului nu este definitiv, putând fi atacat de primar la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare, așa cum prevede Art. 160, alin. 9 din același act normativ.

Am fi apreciat că există o bună intenție din partea organizației PSD, dacă avea aceeași atitudine și viteză de reacție în cazul unui primar aparținând acestei formațiuni politice, condamnat, ținut în funcție timp de peste un an, chiar dacă instanța i-a interzis dreptul de a ocupa o funcție electivă.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Grav accident pe E 85, la intersecția spre Cotești. Trafic îngreunat în zonă!

În consecință, atacul la Instituția Prefectului Județului Vrancea este injust și abuziv.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.