Simion Mehedinți, evocat prin comunicări ale elevilor

Joi 10 iunie 2021, Colegiul Național „Unirea” din Focșani a fost gazda ediției cu numărul VI a Concursului județean „Simion Mehedinți”, un proiect educațional inițiat de prof. dr. Răzvan Săcrieru de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” și susținut de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Societatea de Geografie din Romania – Filiala Vrancea și Asociația Personalului Didactic „Simion Mehedinți”. Organizatorii consideră că evocarea constantă a personalității marelui geograf Simion Mehedinți, născut la Soveja, fost elev al Liceului „Unirea” din Focșani, este pentru elevii si profesorii de geografie din Vrancea o datorie de onoare, morală și profesională.

Concursul a constat în susținerea de către elevi a unei comunicări științifice având ca temă un aspect, la alegere, din viața și activitatea lui Simion Mehedinți. Într-o primă etapă, eseurile realizate de elevi au fost evaluate ținând cont de o serie de criterii precum: originalitate și creativitate, claritatea temei, coerența și pertinența argumentării, calitatea limbajului și a citării. Comisia de evaluare a fost formată din: conf. univ. dr. Costică Neagu, președintele Asociației „Simion Mehedinți”, scriitorul Adrian Țiglea, P.R.-ul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, prof. Elena Pătrunjel, inspector de specialitate în cadrul IȘJ Vrancea și prof. dr. Vasile Ovidiu Allen, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești. Punctajul final a fost stabilit în urma prezentărilor propriu-zise ale comunicărilor, susținute în aula „Mihai Eminescu”.

Premiul I a fost acordat elevei Teodora Mirică de la Colegiul Național „Unirea”, având ca profesor îndrumător pe domnul profesor Octavian Dragomir. Teodora Mirică s-a detașat prin originalitatea abordării temei, dovedind și un real talent pedagogic. Au fost acordate două premii II: Manolache Andreea Gabriela, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, prof. coordonator Dănuț Săcrieru și Nedelcu Marius Andrei, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, coordonator prof. Răzvan Săcrieru.

Citește și:   ,,Educație și conștiință națională", eveniment cultural prilejuit de Ziua Națională a României

De asemenea, au fost acordate două premii III: Mocanu Robert Marius, Cârjică Florin de la Liceul Tehnologic „G. G. Longinescu”, prof. îndrumător Florin Cristea și Eduard Drăgan, Colegiul Național „Unirea”, prof. îndrumător Octavian Dragomir. O mențiune a fost acordată elevelor Nicoleta Tănase și Alina Arghire de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, prof. îndrumător Ioana Cojocaru.

Concursul de comunicări ale elevilor a avut caracter public, astfel că în aula „Mihai Eminescu” au fost prezenți elevi, părinți și profesori. Așadar, pentru al șaselea an consecutiv, personalitatea-reper a Geografiei românești și-a pus amprenta, încă o dată, asupra tinerei generații.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.