Au neglijat legea fără a ști ce-i… Paște

În perioada 29 aprilie – 3 mai a.c.  – minivacanța de Paște – polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au întocmit mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Astfel, la data de 29 aprilie a.c., cu ocazia implementării unei abateri, polițiștii Serviciului Rutier au constatat faptul că un bărbat, de 54 de ani, a condus un autoturism în ziua de 21 aprilie a.c. pe Drumul Național 2 – E 85, în interiorul localității Popești, deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data 30 aprilie a.c., ora 16:40, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au depistat un bărbat de 61 de ani, din comuna Nereju, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități,  fără a poseda permis de conducere.

De asemenea,în cursul aceleiași zile, la ora 23:55, un tânăr, de 18 de ani, din comuna Sihlea, a fost oprit de polițiști în satul Voetin, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deținea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Totodată, la data de 1 mai a.c., ora 02.05, un alt bărbat de 36 de ani, a fost depistat de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu, pe strada Mihai Viteazu, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 11.22, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești  au depistat pe raza comunei Reghiu, un bărbat, de 50 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 18.00, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Focșani, fără a poseda permis de conducere și care emana halenă alcoolică.

Bărbatul a refuzat să fie testat de polițiști cu aparatul etilotest, însă a fost de acord să fie condus la o unitate medicală pentru a i se preleva mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 19.55, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat pe raza comunei Vulturu, un bărbat de 69 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 2 mai a.c., ora 02:40, lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat în comuna Bolotești, un bărbat de 40 de ani, din localitatea Jariștea, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, 2 mai a.c., la ora 19:50, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au depistat un tânăr de 23 de ani, din municipiul Iași, în timp ce conducea un ATV pe Drumul Național 2 D fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.