Dezvoltarea localităților, patrimoniul cultural și îmbunătățirea fondului construit – tema consultărilor de la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

  • La cea de-a doua rundă de consultări au participat reprezentanții ministerelor de linie și ai tuturor entităților relevante în domeniile vizate.

Consultările pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență au continuat la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și au vizat tematici privind dezvoltarea localităților, patrimoniul cultural și îmbunătățirea fondului construit.

Consultările au fost coordonate de Marius Vasiliu, secretar de stat în cadrul MIPE, care a subliniat principalele diferențe dintre finanțările acordare prin PNRR și finanțările prevăzute prin Politica de Coeziune. „PNRR înseamnă finanțări de reforme, care au la bază, desigur, o listă de proiecte. Nu plecăm, însă, de la logica finanțării de proiecte, ci discutăm de reforme care vor duce la schimbări profunde în zona mediului de afaceri, a vieții sociale, dar și culturale din țara noastră”, a explicat oficialul MIPE.

În ceea ce privește discuțiile punctuale, pentru dezvoltarea localităților au fost făcute propuneri privind actualizarea planurilor urbanistice și dezvoltarea transportului în zonele de expansiune urbană. Propunerile au fost susținute de reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește îmbunătățirea fondului construit, reprezentanții Ministerului Muncii, Ministerului Educației și ai Administrației Prezidențiale au subliniat importanța intervențiilor integrate pentru realibilitarea și modernizarea clădirilor și furnizarea serviciilor publice.

Reamintim faptul că prima rundă de consultări pe marginea actualizării PNRR, propusă de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a avut loc ieri, 1 Februarie 2021 și a fost dedicată domeniilor transport și mediu, schimbări climatice, energie și eficiență energetică. Mai multe detalii despre prima zi a consultărilor, aici: https://mfe.gov.ro/consultari-pentru-actualizarea-pnrr-transport-si-mediu-schimbari-climatice-energie-si-eficienta-energetica/.

Mâine, 3 Februarie 2021, este prevăzută cea de-a treia zi de consultări pe marginea PNRR. Sunt vizate domeniile Sănătate și Educație.

Citește și:   AUDIO: Pesediștii se dau de la institute de sondare a opiniei publice și încearcă manipularea votanților.

Alocare PNRR:

România va avea la dispoziție 30,4 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.