Proiect ERASMUS+ despre copiii cu potențial înalt la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, Gugești

Pe data de 11 ianuarie, 2021, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, Gugești a organizat webinar-ul cu titlul IDENTIFICAREA ȘI SPRIJINIREA COPILULUI CU ABILITĂȚI ÎNALTE ÎN CADRUL FAMILIEI. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu. Este vorba de spre proiectul european ERASMUS+ cu titlul „BE GIFTED (Granted, Intelligent, Fascinating, Talented, Educated, Dare devils)” . Acest proiect este implementat pornind de la constatarea faptului că o mare parte dintre elevii cu abilități înalte întâmpină dificultăți în ceea ce privește relaționarea socială și integrarea lor în grupuri sociale și profesionale. Studiile efectuate au relvat faptul că abilitățile înalte sunt, de cele mai multe ori asociate cu „supra-excitabilitate” intelectuală, emoțională, senzorială sau psihomotrică. „Încercăm, prin intermediul acestui proiect, să găsim nu doar răspunsuri la întrebări, ci și instrumente și metode eficiente în vederea remedierii acestor aspecte” ne-a declarat coordonatorul proiectului, doamna profesor MIRICĂ ALINA MARIA.

Invitatul special al acestui eveniment a fost doamna profesor OANA MOȘOIU, lector universitar, doctor în Științele Educației la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universităţii din Bucureşti, titular al cursurilor de Teoria şi practica evaluării educaţionale, Evaluarea programelor educaţionale şi sociale, Educaţie nonformală şi dezvoltare comunitară, Competenţe inter-profesionale. Domnia sa funcţionează, în acelaşi timp, ca trainer în domeniul educației școlare, a adulților, educație nonformală și tineret, ca formator pentru programul Erasmus+. În afara mediului universitar activează ca și consultant în educație, formare și în dezvoltarea resurselor umane din domeniul educației. Totodată, a contribuit la elaborarea programului Gifted4All, un program pentru copiii cu abilități înalte, devenit, între timp, Romanian Gifted School – https://giftedschool.ro/.

Programul este însoțit de ateliere pentru părinți și program de formare profesională continuă pentru cadrele didactice, în vederea unei identificări și sprijini eficiente a copiilor cu abilități înalte.

Citește și:   500.000 de lei pentru finalizarea reabilitării Școlii Gimnaziale ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani

Evenimentul a fost moderat de coordonatorul proiectului, doamna profesor MIRICĂ ALINA MARIA, profesor titular de limba engleză în cadrul unității de învățământ. La acest eveniment au participat 31 de părinți ai elevilor cu abilități înalte care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță”, Gugești, care au avut ocazia să pună întrebări despre principalele provocări cu care sunt confruntați în fiecare zi în ceea ce privește educația copiilor lor. Totodată, au avut oportunitatea de a afla informații despre specificul educației acestora, precum și tehnici eficiente prin care le pot cultiva abilitățile intelectuale, precum și cele care țin de dezvolatrea lor personală.
„Sunt foarte fericită că am avut ocazia să particip la un astfel de eveniment. Am realizat astăzi că sunt foarte multe aspecte de care trebuie să țin cont în educația copilului meu. Mulțumesc organizatorilor pentru această oportunitate!” a transmis unul dintre participanți, la finalul întâlnirii.

La eveniment a participat și managerul unității școlare, doamna profesor GRECU VIOLETA ANCA. La încheierea evenimentului, doamna director a ținut să puncteze: „Astfel de informații sunt extrem de utile și contribuie semnificativ la asigurarea unui management corect al copiilor cu abilități înalte la nivelul familiilor lor, ceea ce are drept principală consecință păstrarea echilibrului emoțional al acestora, care este, așa cum foarte bine se știe, deosebit de sensibil.”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.