Un gest devenit lege și o onoare: agentul șef principal Crintea Valerică donează sânge de 10 de ani pentru semenii săi

  • Un polițist vrâncean a donat peste 12 l de sânge, pe parcursul a 10 ani, pentru semenii care au atâta nevoie, convins fiind că este ”datoria” lui să facă acest gest

În campania de donare sânge și plasmă a Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, ”Suntem echipă, pentru viață!”, nu a lipsit agentul șef principal Crintea Valerică.

Absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2002, Crintea Valerică lucrează la Transporturi din anul 2009. Doi ani mai târziu a început să doneze sânge, iar obiceiul i-a rămas… în sânge. Gestul de a dona sânge este acum pentru el un stil de viață.

Pe blogul său își împărtășește convingerile despre nobilul act de donare și dorește să înlăture ”miturile” pentru cei care nu au călcat încă pragul unui Centru de Transfuzie Sanguină. De acolo am cules ”frânturi”, în încercarea de a mobiliza cât mai mulți semeni să doneze : ”Trebuie să auzim MEREU strigătul necontenit al celor care cer ajutorul, al celor care au nevoie de sânge pentru a continua lupta cu bolile și pentru a fi învingători, cu ajutorul nostru. Haideți să nu precupețim niciun efort și să ne ajutăm semenii prin acest gest al donării de sânge, pentru că SÂNGELE ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ! Donează sânge și vei putea salva pe cineva imediat sau cel târziu în 5 zile.”

Sângele înseamnă viață, iar noi toți putem da viață, în special acum, când este și mai multă nevoie de ajutor. Polițiștii vrânceni, ca și restul oamenilor, sunt alături de cetățenii aflați în nevoie, astfel că se mobilizează și donează sânge.

În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge, să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Vrancea Strada Comisia Centrală 82a, Focșani telefon 0237223220.

Citește și:   1000 de pachete distribuite copiilor și familiilor din județul Vrancea, în cadrul campaniei „Dăruiește bucurie„ (editia a IV-a)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.