Rezultatul acțiunilor polițiștilor în domeniul silvic: 45 de sancțiuni și 132 de mc de lemn confiscați

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați peste 132 metri cub de material lemnos, în valoare de 34.522 de lei.

 

În perioada 12 -18 octombrie a.c., polițiștii de ordine publică, sub coordonarea Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfășurat în baza planului comun „Scutul Pădurii”, activități specifice cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniul forestier.

 

În urma celor 121 de  controale, din care 104 desfășurate pe drumurile publice 3 în fondul forestier și 14 la depozite de material lemnos, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale din care 33 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 57500 lei și 12 sancțiuni la alte acte normative, în valoare de 930 de lei.

 

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 132 m.c. material lemnos în valoare totală de 34.522 lei.

 

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.