Pensionarii nu sunt excluși din lista beneficiarilor pachetelor cu produse igienice de bază

Categoria pensionarilor cu venituri mici, despre care se vorbește într-un articol din presa locală, se încadrează la Art. 3, pct.c) din OUG 84/2020, unde se specifică faptul că beneficiază de sprijin „persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale”, iar încadrarea acestora la categoria menționată se face exclusiv de către primării, în cazul de față Primăria Focșani, prin Direcția de Asistență Socială, în urma unor anchete sociale.

De altfel, în perioada stării de urgență, Primăria Focșani a identificat o mie de persoane vârstnice, inclusiv pensionari, care au primit ajutor din partea Guvernului Orban produse de igienă și produse alimentare, în baza OUG 43/06.04.2020. Tot pentru o mie de cetățeni, Primăria Focșani a solicitat Guvernului Orban decontarea cheltuielilor pentru persoanele vulnerabile care se află în izolare la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, reglementate de Ordinul MS Nr. 725/20.04.2020.

Înțelegem faptul că s-a intrat în perioada de precampanie electorală, dar nu înțelegem să se inducă în eroare o categorie defavorizată, care nu a fost omisă de către Guvernul Orban, dar care are nevoie de mai multă atenție din partea autorităților locale.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚULUI VRANCEA

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.